Hands-on: Angry Birds bèta

Redactie
6 september 2010, 11:08
2 min leestijd
Hands-on: Angry Birds bèta
angry birds

Rovio lanceerde vrijdag de bètaversie van Angry Birds. Duizenden Android-gebruikers installeerden het spelletje massaal op hun telefoons en werkten de vijftien levels door. Natuurlijk zijn vijftien levels niet erg veel, maar het geeft wel een goed beeld van het uiteindelijke spel. En daar kijk ik na het spelen van de bèta reikhalzend naar uit. Tijd voor een hands-on!

Om te beginnen: er zijn mensen die beweren dat het spelletje niet goed werkt. Zo schijnt het dat de bèta niet werkt op HTC Evo-telefoons. Ik kan deze geruchten niet bevestigen, aangezien ik een HTC Desire heb. Op de Desire werkt de bèta van Angry Birds prima. Daarnaast heb je minimaal Android 2.1 nodig om Angry Birds te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Algemeen

angry birds

In Angry Birds draait het erom dat je groene varkens vermorzelt door gekleurde vogels te schieten met een katapult. Er zijn normale vogels, vogels die in de lucht in drieën splitsen, vogels die kunnen versnellen en vogels die ontploffen als bommen. Maak gebruik van de mogelijkheden van iedere soort en zorg dat je de varkens vernietigt.

In ieder level zijn drie sterren te halen. Je scoort veel punten als je vogels weet te sparen. Je hebt namelijk maar een paar vogels tot je beschikking om af te vuren. Als je de groene varkens met één vogel uitschakelt, dan leveren de overgebleven vogels veel punten op. Gebruik je alle vogels? Vaak haal je dan slechts één ster. Het is een aardige uitdaging om ieder level met drie sterren af te ronden.

Graphics

De graphics zijn haarscherp. Dit komt omdat Angry Birds beeldschermen met een hoge resolutie ondersteunt. Door de heldere en frisse kleuren is Angry Birds het eerste spelletje voor Android-telefoons dat er fantastisch uitziet. Fijn dat de ontwikkelaar aandacht heeft gestoken in de afwerking van de bestverkochte smartphone-applicatie allertijden.

Besturing

Qua besturing voelt Angry Birds prettig aan. De app maakt gebruik van multitouch, waardoor je in een level gemakkelijk kunt uitzoomen en inzoomen. Door uit te zoomen krijg je een goed overzicht van een level. Het menu is simpel en overzichtelijk dankzij handige icoontjes. Tijdens het spelen merkte ik geen vertragingen op. Angry Birds voelt als een geoliede machine en dat zorgt voor een aangename speelervaring.

Categorie: Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's