De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Hangouts update: gratis voip-bellen mogelijk, ook telefoonnummers

Redactie
11 september 2014, 8:38
1 min leestijd
Hangouts update: gratis voip-bellen mogelijk, ook telefoonnummers
Google Hangouts bellen

Hangouts heeft een update gekregen waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt om via voip naar andere Hangouts-gebruikers te bellen, geheel gratis. Bij voip wordt er niet via het mobiele netwerk gebeld, maar via een internetverbinding – net als bij Skype of Viber.

Het is ook mogelijk om via voip naar vaste nummers en mobiele telefoonnummers te bellen. Daar zitten wel kosten aan verbonden. Bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland kost respectievelijk 1 en 2 eurocent per minuut. In België is dat respectievelijk 2 en 3 eurocent. Voip-bellen naar Amerikaanse en Canadese nummers is gratis.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts bellen

De nieuwe belfunctie wordt via een app-update uitgerold. Eerder kreeg Hangouts al ondersteuning voor sms-berichten. Daarmee lijkt de communicatiedienst van Google een soort universele plek te worden voor online berichten, sms’jes, videobellen en internetbellen. Daarnaast is er een nieuw design beschikbaar dat meer in lijn lijk te zijn met Android L.

Om gebruik te maken van de telefoonfunctie binnen Hangouts is het wel noodzakelijk dat je een extra app installeert. Deze voegt de dialer toe aan Hangouts. De app, genaamd Hangouts Dialer, is hier te downloaden.

Laatste Hangouts-nieuws

Download

Omdat de update voor Hangouts gefaseerd wordt uitgerold, is het mogelijk dat je ‘m nog niet op je smartphone of tablet hebt ontvangen. Je kunt hier het apk-bestand downloaden om ‘m handmatig te installeren.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu