De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google deelt Hangouts op in Chat- en Meet-app

Rick van der Veer
10 maart 2017, 11:06
2 min leestijd
Google deelt Hangouts op in Chat- en Meet-app

Google heeft aangekondigd Hangouts op te gaan delen in twee losse apps. Hangouts Chat moet de concurrentie aangaan met apps zoals Slack, terwijl Hangouts Meet een app wordt om te videobellen met groepen.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts Meet

Google Hangouts wordt verdeeld in twee apps, om zakelijke klanten beter aan te spreken. Hangouts Chat wordt een app waarmee je in teamverband in verschillende kanalen kunt praten. Meet krijgt daarentegen een Duo-achtige insteek. Die app is gericht op het houden van groepsgesprekken met video.

Je kunt de app niet gebruiken om iemand zomaar te bellen. Hangouts Meet werkt (voorlopig) alleen met videovergaderingen, die je in kunt plannen via Google Agenda. Iedereen die voor zo’n vergadering wordt uitgenodigd kan via Meet deelnemen aan de vergadering. Als je iemand rechtstreeks wil bellen kun je beter Duo gebruiken: die app laat je meteen een videochat met iemand starten.

De app heeft verder weinig andere mogelijkheden. Je kunt je microfoon dempen en je camera uitzetten, maar meer dan dat is niet mogelijk. Hangouts Meet is duidelijk een app die het assortiment van andere Google-apps aan moet vullen door een specifieke functie te vervullen.

Nadat Google Allo en Duo uitbracht was het een tijdje onduidelijk wat er met Hangouts zou gebeuren. Het bedrijf maakte duidelijk dat Hangouts voor de zakelijke markt ingezet ging worden, zonder een concreet plan te noemen. Nu blijkt dat Google de strijd aan wil gaan met apps als Slack door twee nieuwe apps uit te brengen onder de Hangouts-naam.

Voor consumenten blijft de bestaande Hangouts-app gewoon bestaan. Op termijn wil Google consumenten meer richting Allo en Duo drijven, maar de Hangouts-app zoals hij nu is blijft in ieder geval voorlopig nog in zijn huidige vorm werken.

Hangouts Meet downloaden

Via onderstaande link kun je Hangouts Meet gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 5.0 of hoger nodig. De integratie met videovergaderingen werkt voor nu alleen met zakelijke Google-accounts, of accounts met een G Suite-abonnement.

Download Hangouts Meet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu