De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Hangouts op Android Wear: zo ziet dat eruit

Gijs Ettes
12 juni 2015, 9:30
1 min leestijd
Google Hangouts op Android Wear: zo ziet dat eruit

Het ziet ernaar uit dat versie 4.0 van Google Hangouts de chat-app verfijnder en mooier maakt. Volgens Android Police introduceert de update wellicht ook Android Wear-ondersteuning, zodat je met stemcommando’s berichten via Hangouts kunt versturen.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts op Android Wear

Momenteel zou het sturen van een Hangouts-bericht met een stemcommando er nog voor zorgen dat de app vastloopt. Waarom dit gebeurt is onduidelijk, maar wellicht dat dit probleem in een uiteindelijke versie is opgelost. De interface van Hangouts op Android Wear is zoals verwacht bijzonder simpel. Na het starten van de app kun je op je smartwatch door een lijst met conversaties scrollen. Bovenin bevindt zich  een groene balk die je kunt gebruiken om van account te wisselen.

Door op een conversatie te tikken, open je deze en heb je de optie om te reageren. Afbeeldingen worden vooralsnog niet getoond, maar het is wel mogelijk om helemaal terug in een conversatie te gaan. Bij foto’s staat enkel vermeld dat je gesprekspartner een afbeelding  heeft gestuurd. Reageren kan met een stemcommando of emoticon. Laatstgenoemde kun je zelf tekenen of uit een lijst selecteren. Verder zijn er snelle reacties als ‘Ok’, ‘Ik ben onderweg’ en ‘Hou van jou’ en heb je de optie om verder te gaan met een gesprek op je smartphone.

Of en wanneer Google Hangouts 4.0 met Android Wear-ondersteuning precies verschijnt is nog niet bekend. Via onderstaande link kun je de huidige versie van Hangouts downloaden.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu