Hangouts met sms-ondersteuning nu beschikbaar in Google Play

Google Hangouts updateNadat Google eerder bekendmaakte dat Hangouts sms ging ondersteunen, is de nieuwe versie van Hangouts in Google Play uitgerold. Daar is de Hangouts sms-ondersteuning al aan toegevoegd, samen met enkele nieuwe features. De laatste versie van Hangouts is al op Android 4.4 en de Nexus 5 beschikbaar en brengt naast sms-ondersteuning ook de mogelijkheid om bewegende GIFjes en je locatie te versturen.

Door GIFjes kan er meer (en veelal leukere) content worden verstuurd, met het verzenden van je locatie kun je contactpersonen op jouw huidige locatie wijzen. Dat is handig als je ergens in een kroeg zit waar je de naam niet van weet. Degene die jouw locatie ontvangt, kan via Google Maps direct naar de betreffende locatie navigeren.

Hangouts sms-ondersteuning

Hangouts app voor AndroidVooral de integratie van sms in Google Hangouts is er eentje waar veel gebruikers al lang om vroegen. Eerder gingen er al sterke geruchten dat de eerstvolgende Google Hangouts update sms-integratie met zich mee zou brengen en dat is nu inderdaad het geval. Vanuit de app is het mogelijk om een sms`je naar vrienden te sturen, wat de reguliere berichten-app in principe overbodig maakt.

Hangouts krijgt daarnaast ondersteuning voor het verzenden en ontvangen van GIFs (bewegende plaatjes die zichzelf herhalen). Die functionaliteit werd eerder in Google+ beschikbaar. Het delen van locaties via Hangouts is overigens optioneel. De plek waar je je bevindt, wordt niet automatisch gedeeld, maar alleen als de gebruiker dat specifiek aangeeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees meer over de Hangouts Android-versie en wat je er allemaal mee kunt!

Download: Hangouts (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.