De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Hangouts met sms-ondersteuning nu beschikbaar in Google Play

Redactie
8 november 2013, 7:49
1 min leestijd
Hangouts met sms-ondersteuning nu beschikbaar in Google Play
Google Hangouts update

Nadat Google eerder bekendmaakte dat Hangouts sms ging ondersteunen, is de nieuwe versie van Hangouts in Google Play uitgerold. Daar is de Hangouts sms-ondersteuning al aan toegevoegd, samen met enkele nieuwe features. De laatste versie van Hangouts is al op Android 4.4 en de Nexus 5 beschikbaar en brengt naast sms-ondersteuning ook de mogelijkheid om bewegende GIFjes en je locatie te versturen.

Door GIFjes kan er meer (en veelal leukere) content worden verstuurd, met het verzenden van je locatie kun je contactpersonen op jouw huidige locatie wijzen. Dat is handig als je ergens in een kroeg zit waar je de naam niet van weet. Degene die jouw locatie ontvangt, kan via Google Maps direct naar de betreffende locatie navigeren.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts sms-ondersteuning

Hangouts app voor Android

Vooral de integratie van sms in Google Hangouts is er eentje waar veel gebruikers al lang om vroegen. Eerder gingen er al sterke geruchten dat de eerstvolgende Google Hangouts update sms-integratie met zich mee zou brengen en dat is nu inderdaad het geval. Vanuit de app is het mogelijk om een sms`je naar vrienden te sturen, wat de reguliere berichten-app in principe overbodig maakt.

Hangouts krijgt daarnaast ondersteuning voor het verzenden en ontvangen van GIFs (bewegende plaatjes die zichzelf herhalen). Die functionaliteit werd eerder in Google+ beschikbaar. Het delen van locaties via Hangouts is overigens optioneel. De plek waar je je bevindt, wordt niet automatisch gedeeld, maar alleen als de gebruiker dat specifiek aangeeft.

Lees meer over de Hangouts Android-versie en wat je er allemaal mee kunt!

Download: Hangouts (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu