De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo nodig je mensen via een link uit voor een Hangouts-gesprek

Erwin Vogelaar
15 juli 2016, 13:49
2 min leestijd
Zo nodig je mensen via een link uit voor een Hangouts-gesprek

De Hangouts-app heeft een kleine update gekregen, waardoor het nu mogelijk is om mensen uit te nodigen voor een gesprek door het sturen van een link.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts uitnodiging

Als je een groepsgesprek voert in Hangouts, dan kun je mensen één voor één uitnodigen. Deze mensen worden vervolgens direct in het gesprek gegooid, zonder dat ze daar een keuze in hebben. Dat moet makkelijker kunnen. Daarom wordt de app nu geüpdatet met een optie om een link te sturen met een uitnodiging voor een gesprek. Dit maakt het niet alleen makkelijker om een hele groep mensen uit te nodigen, maar dit zorgt er ook voor dat de potentiële gesprekspartners zelf kunnen kiezen of ze deelnemen of niet en op welk tijdstip ze dit doen.

hangouts uitnodiging

Je kunt de deelbare link vinden door naar het instellingenmenu te gaan van een specifiek chatgesprek. In dit menu kun je onder andere het gesprek een naam geven, notificaties voor dat gesprek aan- of uitzetten en zien welke mensen in het gesprek deelnemen. Hier vindt je nu ook een schakelaar waardoor je de mogelijkheid voor het deelnemen via een link kunt aanzetten. Onder de schakelaar staat een knop waarmee je vervolgens de link kunt sturen.

Naast deze functie laat Google je nu ook binnen de app zoeken naar specifieke groepgesprekken. Zoeken werkt via de namen die aan de gesprekken gegeven zijn. Op deze manier heb je soms dus niet eens meer een link nodig, maar enkel de naam van het gesprek. Mits het niet om een besloten gesprek gaat natuurlijk, want dan heb je nog wel een uitnodiging nodig.

Hangouts downloaden

Hangouts kun je gratis in de Play Store downloaden via onderstaande link. De nieuwe functie wordt de komende dagen uitgerold, dus mogelijk kun je op dit moment nog geen links versturen. Zorgt er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie geïnstalleerd hebt staan.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu