De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Foutje, bedankt: laatste Hangouts-update trekt accu leeg

Redactie
22 mei 2014, 14:20
1 min leestijd
Foutje, bedankt: laatste Hangouts-update trekt accu leeg
Google Hangouts update

Hangouts is één van mijn favoriete communicatiediensten: het werkt multiplatform, snel en vrijwel altijd stabiel. Maar toch heeft Google een fout gemaakt met de laatste Hangouts update voor Android: de berichtendienst trekt namelijk je accu helemaal leeg. Ook bij ondergetekende is het probleem merkbaar: binnen enkele uren is mijn accupercentage al flink gedaald, met Hangouts als boosdoener.

Google heeft het probleem inmiddels erkend en zegt aan een oplossing te werken. Echter belooft Google wel vaker een oplossing, die dan een lange tijd op zich laat wachten. Ook nu is de ‘oplossing’ nog steeds niet gearriveerd, terwijl het probleem toch al enkele dagen speelt. Maar er zijn gelukkig ook andere manier hoe je de app weer normaal kunt laten draaien zonder alle energie op te slurpen.

Lees verder na de advertentie.

Wachten tot de nieuwe Hangouts update

Wil je niet wachten tot de nieuwe Hangouts update? Er zijn een paar workarounds die je kunt proberen. De eerste is heel simpel: even uitloggen en opnieuw inloggen. Dit doe je via de instellingen van de app, waarna je naar jouw Gmail-adres navigeert en uit uitloggen drukt. Bij mij heeft dit echter niet gewerkt.

Een andere mogelijkheid is om de sms-diensten binnen Hangouts uit te schakelen. Dit doe je door naar instellingen van de sms-functie te gaan en alle vinkjes te verwijderen, en met name de sms-functie uit te schakelen. Dit zou oplossing moeten bieden. Je kunt ook nog een oudere versie van Hangouts downloaden en als apk-bestand installeren, of gewoonweg wachten op de officiële update van Google.

Lees ook

Word ook een Hangouts-meester met ons uitgebreide Hangouts Android-artikel, met tips en alles wat je moet weten.

Download

Hangouts is gratis te downloaden in Google Play.

Download: Hangouts (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's