De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Download: Hangouts laat je nu video’s opnemen en versturen

Wouter Nijsen
13 juli 2016, 10:03
1 min leestijd
Download: Hangouts laat je nu video’s opnemen en versturen

Het is (eindelijk) mogelijk om video`s op te nemen en te versturen via Hangouts. Deze functie zat al langer in de iOS-versie, maar ontbrak nog op Android.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts video`s sturen

In versie 11 van Hangouts vind je een nieuw video-knopje, die naast de knopjes staan om een foto of sticker te sturen. Tik je hierop, dan kun je direct een filmpje opnemen en `m versturen naar diegene waarmee je chat. Tijdens het uploaden wordt de progressie bijgehouden met het lijntje in beeld.

hangouts video's

Goed om te weten is dat Hangouts geen ingebouwde videospeler heeft, wat betekent dat verstuurde en ontvangen filmpjes in een aparte app worden geopend. Video`s mogen maximaal een minuut lang zijn en worden opgenomen in een maximale resolutie van 1080p. Bij de iOS-versie mogen de filmpjes een stukje langer zijn (2 minuten), maar hier is de kwaliteit wel veel minder (360p).

Google heeft verder de optie verwijdert om Hangouts- en sms-gesprekken samen te voegen. Deze functie zorgde volgens het bedrijf voor verwarring en werd maar weinig gebruikt. Tot slot kunnen gebruikers nu ook mensen uit een Hangouts-gesprek verwijderen.

Hangouts downloaden

De nieuwste versie van Hangouts wordt de komende dagen beschikbaar in Google Play. Via APK Mirror kun je het installatiebestand alvast downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu