Webversie Hangouts krijgt nieuw design en werkt sneller

Redactie
13 mei 2014, 14:09
1 min leestijd
Webversie Hangouts krijgt nieuw design en werkt sneller
Hangouts web-versie

De Hangouts web-versie heeft een update gekregen waardoor het design van een opfrisbeurt is voorzien. Zo zijn de avatars van contactpersonen voortaan rond en wordt er een groen bolletje geplaatst bij de contactpersonen die online zijn. In eerdere versies van de Hangouts web-app en de Android-app wordt dit getoond met een groene streep onder de geblokte avatar. Met het nieuwe design gaat Google de minimalistische kant op, terwijl het groene bolletje juist een functie is die vroeger in Google Talk en later Hangouts werd gebruikt.

Daarnaast heeft Google een nieuwe zoekbalk toegevoegd waarmee gebruikers snel naar contactpersonen kunnen zoeken en, indien nodig, een groepsgesprek met meerdere personen kunnen starten.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts web update

hangouts

Het nieuwe design oogt fris en lekker overzichtelijk, en uit mijn testen blijkt dat Hangouts ook sneller is geworden – met name binnen lange gesprekken. Eerder wilde de web-versie nog wel eens vastlopen als je een lange gesprekshistorie had, na de update heb ik dergelijke vertragingen niet meer gemerkt.

Verder laat de Hangouts web-versie je na de update een stemming instellen via één van de beschikbare emoji. Dit kan al in de mobiele app van Hangouts, maar is voortaan ook via het web mogelijk. De update wordt volgens Google vandaag naar alle Hangouts-gebruikers uitgerold.

Lees ook

Word ook een Hangouts-meester met ons uitgebreide Hangouts Android-artikel, met tips en alles wat je moet weten.

Download

Hangouts voor Gmail wordt automatisch geüpdatet en zou bij de meesten al live moeten zijn. De Chrome-extensie is hier te downloaden. Of de Android-app ook wordt geüpdatet met het nieuwe design, is vooralsnog onbekend – maar wel aannemelijk.

Download: Hangouts (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu