De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Toffe onofficiële Hangouts widget nu gratis in Google Play te downloaden

Redactie
30 december 2013, 18:21
1 min leestijd
Toffe onofficiële Hangouts widget nu gratis in Google Play te downloaden
hangouts-widget

Hangouts is dé online berichtendienst van Google. Enkele maanden geleden was de naam nog Google Talk, maar deze dienst is geheel in Hangouts geïntegreerd. Naast online berichten, emoji’s, foto’s, video’s, je locatie en zelfs bewegende GIF-bestanden ondersteunt de app ook sms’jes.

En toch heeft zo’n uitgebreide app geen officiële widget van Google, waarmee je Hangouts snel en gemakkelijk kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een widget voor het homescreen of zelfs het lockscreen.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts Widget

hangoutswidget2

Daar wil de app Hangouts Widget verandering in brengen. Hoewel de app geen lockscreen-widget biedt (maar die komt er wel, volgens de ontwikkelaar), is een widget voor al je recente gesprekken en berichtjes erg handig. Een gebruiker van het technologieforum ontwikkelde daarom een widget die al je recente gesprekken weergeeft en een knop heeft om snel een bericht naar een contactpersoon op te stellen.

Hangouts Widget heeft eenzelfde groen design als de officiële app en biedt een simpele en overzichtelijke interface. Het is ook mogelijk om de widget in grootte te veranderen. Naam mijn mening zit er nog iets te veel ruimte tussen de gesprekken, maar ook van dit kleine bugje is de ontwikkelaar op de hoogte.

De app, die geheel gratis in Google Play te downloaden is, werkt alleen op toestellen met Android 4.3 Jelly Bean of hoger en heeft logischerwijs Hangouts nodig om te functioneren.

Download: Hangouts Widget (gratis)

  • Check ook het artikel Android widgets, met de beste tips en widgets voor jouw toestel
  • Of lees meer over de Hangouts Android-versie en wat je er allemaal mee kunt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu