Nederlandse WhatsApp-concurrent Happening biedt veel handige functies

Redactie
19 maart 2015, 12:02
1 min leestijd
Nederlandse WhatsApp-concurrent Happening biedt veel handige functies

Happening is een Nederlandse WhatsApp-concurrent die met het toevoegen van verschillende handige features  een betere en meer complete app wil zijn.

Lees verder na de advertentie.

Als er iets typisch Nederlands is, is het een Datumprikker. Het is een heerlijk voorbeeld van de netheid van Nederlanders, die het liefst iets plannen op basis van hoeveel mensen er komen, in plaats van zich te richten op de spontaniteit van zo’n afspraak.  Happening heeft heel veel van dat soort typisch Nederlandse functies, waardoor het chatten maar een klein onderdeel van de app is.

Dit kun je allemaal met Happening

Happening beschikt over een chatfunctie waarbij je groepen kunt aanmaken. Deze worden in blokken op het homescreen getoond. “Je beste vrienden, de mensen met wie je op ski-vakantie gaat, de stamgasten van je favoriete bar, deelnemers aan het tennistoernooi dat jij organiseert. Verschillende groepen met verschillende wensen qua communicatie”, zo laat Happening weten. Ook privéchatgesprekken zijn mogelijk met de app.

Verder is er naast een chatfunctie een  fotogalerij en gedeelde todo-, wie-betaalt-wat-, datumprikker- en wie-is-wie-ljst beschikbaar. Daarmee is Happening bijvoorbeeld naast vriendegroepen ook enorm geschikt voor studentenhuizen, die via de app kunnen inventariseren wie er mee-eet. En als de bordjes leeg zijn, kan direct de rekening worden opgesplitst.

“De kracht van Happening is dat je niet alleen meer gesprekken voert, maar zonder functies apart te moeten installeren ook spelletjes en allerlei andere dingen kunt doen met je vrienden”, aldus Happening tegenover RTL Nieuws. Deze spelletjes bestaan bijvoorbeeld uit een Ranking The Stars voor je vrienden of een selfie-opdracht, waarbij iedereen een selfie moet maken van hetgeen dat ze aan het doen zijn.

Download Happening

Happening is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Happening in Google Play (gratis)

Bron: RTL Nieuws
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu