Harry Potter: Wizards Unite review: leuke game lijkt teveel op Pokémon GO

Erwin Vogelaar
24 juni 2019, 12:17
4 min leestijd
Harry Potter: Wizards Unite review: leuke game lijkt teveel op Pokémon GO

We hebben er lang op moeten wachten, maar je kunt nu eindelijk aan de slag met Harry Potter: Wizards Unite. In onze review lees je of dat het wachten waard was.

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: Wizards Unite review

Als je met het mooie weer naar buiten gaat, neem je deze zomer naast water en zonnebrand ook een toverstokje mee. De makers van Pokémon GO hebben namelijk eindelijk Harry Potter: Wizards Unite uitgebracht. Ook dit is een smartphonegame waarin je wordt gemotiveerd om er op uit te trekken. De wereld is namelijk magischer dan je zou denken.

In het Harry Potter-universum blijft de magische wereld doorgaans gescheiden van de ‘normale’ mensen, of dreuzels. In Wizards Unite dreigt die scheiding helemaal mis te gaan, als allerlei magische objecten en monsters in onze wereld verschijnen. Het is aan jou en andere tovenaars en heksen om deze Troebelaars terug te sturen.

Voor Pokémon GO spelers zal Wizards Unite direct herkenbaar zijn. De troebelaars vervangen bijvoorbeeld de Pokémon. In plaats van Pokéballs die je vindt bij Poké Stops, ga je langs herbergen voor spreukenenergie. In plaats van eieren heb je viavia’s, en de gyms zijn vestingen geworden.

harry potter wizards unite review

Het is begrijpelijk dat de formule van Pokémon GO op de voet wordt gevolgd, omdat het zo’n groot succes was. Inmiddels hebben we echter al een hele reeks games met dezelfde formule gehad. Het voelt alsof het tijd is voor de volgende stap, en niet een herhaling. Zeker nu er games zoals Minecraft: Earth op komst zijn.

Het is leviósa

Natuurlijk is alles wel overladen met een goede dosis Harry Potter-sfeer. Het eerste dat opvalt is de mooie kaart waarop je loopt. Wandel je in Pokémon GO nog op een soort ingekleurde versie van Google Maps, is de kaart in Wizards Unite prachtig gestileerd. De monsters en mensen zien er daarnaast heel goed uit. Zeker in combinatie met augmented reality.

Je hebt praktisch altijd wel wat te doen in deze leuke wereld. Troebelaars verschijnen constant om je heen, waarna je ze met een toverspreuk terugstuurt. Je hoeft daarvoor niet met je telefoon te wapperen, maar trekt met je vinger een symbool over. Doe je dat snel en precies, dan vergroot je de kans op overwinning. Met optionele toverdrankjes werken de spreuken ook net wat beter.

harry potter wizards unite review

Daarnaast ga je er op uit om je spreukenenergie te vullen, ingrediënten voor je toverdrankjes te verzamelen en te vechten in vestingen. Deze vestiging zijn opgedeeld in een reeks steeds moeilijker wordende gevechten. Daarvan kun je een aantal prima in je eentje doen, maar voor de moeilijkere uitdagingen heb je vrienden nodig. De gevechten zijn vergelijkbaar met het vangen van Troebelaars, behalve dat je ook spreuken voor je verdediging gebruikt.

Motivatie

Er is in Wizards Unite meer aandacht voor het vertellen van een verhaal. Bekende personages uit de boeken en films worden gecombineerd met nieuwe personages. Samen proberen ze er achter te komen waar de Troebelaars vandaan komen. Deze dialogen zijn niet heel diepgaand, maar geven wel een vermakelijke context aan waar je mee bezig bent.

De game probeert je verder te motiveren, door je zoveel mogelijk metertjes te geven die omhoog gaan. Zo heeft elke categorie Troebelaar een eigen meter. Ook kun je een roeping kiezen (schouwer, magie-zoöloog of professor) waarin je verzamelende objecten uitgeeft om spreuken te leren en er weer een metertje omhoog gaat. Natuurlijk heb je tot slot nog een algemeen niveau.

Of dat op de lange termijn genoeg is, ligt er vooral aan hoe lang je Pokémon GO leuk vond. Want na de eerste uren ontdekking en nieuwigheid, gaan de metertjes steeds trager omhoog en begint al heel snel de eindeloze herhaling.

harry potter wizards unite review

Conclusie

Heb je Pokémon GO niet of nauwelijks gespeeld en vind je de wereld van Harry Potter heel leuk? Dan ga je met Wizards Unite ongetwijfeld een fantastische tijd tegemoet. Ook als je nog steeds Pokémon vangt, dan is de nieuwe Harry Potter-laag een welkome afwisseling. Vond je Pokémon GO echter niet leuk, dan weet Wizard Unite ondanks alle magie waarschijnlijk ook niet lang je aandacht vast te houden.

We zijn wel benieuwd hoe Wizards Unite zich gaat ontwikkelen. Pokémon GO is in de afgelopen jaren namelijk enorm uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Waarschijnlijk gaat Wizards Unite een soortgelijke weg tegemoet, met hopelijk onvoorspelbare magische gevolgen.

Harry Potter: Wizards Unite downloaden

De game downloaden doe je via onderstaande link in de Play Store. De game is gratis te spelen, maar via in-app-aankopen versnel je processen of vergroot je jouw kluis om voorwerpen in op te slaan.

Download Harry Potter: Wizards Unite in Google Play (gratis)

Meer games

Elke maand kiest Android Planet de vijf beste nieuwe games uit de Play Store. Check wat de beste Android-games van mei zijn. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de volgende keuzes in je mailbox te ontvangen. Vergeet ook de Android Planet-app niet te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu