Harry Potter: Wizards Unite nu speelbaar op Android: dit moet je weten
Michel van 't Klaphek
Harry Potter Wizards Unite spelen

Harry Potter: Wizards Unite

Gratis

Onze score

8,5

Harry Potter: Wizards Unite is vanaf nu speelbaar op Android-smartphones. Zo haal je de toekomstige hitgame binnen.

Harry Potter Wizards Unite spelen op Android nu mogelijk

Via een omweggetje was de spiritueel opvolger van Pokémon GO al binnen te halen, maar nu is de Harry Potter-game officieel beschikbaar op Android. Zo download je Harry Potter: Wizards Unite op je smartphone:

  1. Download de game gratis in Google Play;
  2. Wacht totdat het (forse) bestand is binnengehaald;
  3. Log in met je Google- of Facebook-account, of maak een nieuw profiel aan;
  4. Kies een avatar, welk Zweinstein-huis je gaat vertegenwoordigen en een toverstok;
  5. En ga de wereld in!

Harry Potter Wizards Unite spelen android

De game is speelbaar op vrijwel alle Android-smartphones, maar heeft wel een hoop stroom nodig. Tijdens het opstarten moet je toestemming geven om je camera en locatie te gebruiken, aangezien het een ar-game is. Hierbij komen de ‘echte’ en virtuele wereld samen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook: 5 vragen beantwoord over Harry Potter Wizards Unite

Het verhaal

Harry Potter: Wizards Unite speelt zich af na het zevende boek. Voldemort is net verslagen en de wereld krabbelt weer op, totdat er ineens een mysterieuze ‘Calamity’ opduikt. Dit zorgt ervoor dat allerlei magische wezens, voorwerpen en personen in de ‘normale’ wereld. Hierdoor kunnen ook ‘dreuzels’ (niet-tovenaars) de objecten zien.

Dit is niet de bedoeling, en daarom aan jou de taak om deze zogenoemde ‘Foundables’ te vinden en verzamelen. Dit kunnen allerlei dingen zijn. Wanneer je zo’n Foundable ziet moet je er een toverspreuk op uitvoeren. Dit doe je door over het scherm van je Android te vegen. Als je genoeg magiepunten hebt kun je de Foundable claimen. Wizards Unite wordt gemaakt door dezelfde studio achter Pokémon GO, een van de succesvolste games aller tijden.

→ Download Harry Potter: Wizards Unite in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.