De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Snowden’s app Haven verandert je oude smartphone in een beveiligingsapparaat

Erwin Vogelaar
23 december 2017, 9:46
2 min leestijd
Snowden’s app Haven verandert je oude smartphone in een beveiligingsapparaat

Met de app Haven van Edward Snowden laat je een oud Android-toestel achter in een ruimte die je wil bewaken. De sensoren doen de rest.

Lees verder na de advertentie.

Haven van Edward Snowden

Android-toestellen die je niet meer gebruikt kunnen toch nuttig zijn. NSA-klokkenluider Edward Snowden helpt je een handje met de nieuwe app Haven. Met deze app geïnstalleerd laat je het toestel ergens in een ruimte liggen, waarna de verschillende sensoren worden gebruikt om de ruimte voor jou in de gaten te houden.

De app houdt op verschillende manieren bij wat er gebeurt. De sensoren worden gebruikt om veranderingen in beweging, geluid, vibratie en licht te detecteren. Hiervoor worden onder andere de verschillende camera’s, microfoon en accelerometer gebruikt. Zodra er iets wordt geregistreerd, wordt er een afbeelding of audio opgeslagen op het toestel. Je kunt hier dan een notificatie over krijgen via veilige berichten-app Signal. De data wordt niet in de cloud opgeslagen of via onveilige berichten-apps verstuurd.

haven

De app is officieel gemaakt voor onder andere onderzoeksjournalisten en beschermers van mensenrechten. Toch kan iedereen de app gewoon vrij gebruiken. Het is bijvoorbeeld handig om een toestel met de app thuis achter te laten als je de situatie niet helemaal vertrouwt, maar je toch een veilig gevoel wil. Haven is een open-source-project en de app die nu in de Play Store is een bèta-versie. Hierdoor is het mogelijk dat je nog tegen foutjes aanloopt.

Haven is via onderstaande link gratis te downloaden in de Play Store.

Download Haven in Google Play (gratis)

Andere manieren om je oude Android-smartphone te gebruiken

Er zijn natuurlijk ook andere opties voor als je iets nuttigs met de hardware van een oud Android-toestel wil doen. Zo verander je de smartphone zo in een fotolijstje, beveiligingscamera of wifi-extender. We leggen uit hoe jij je oude smartphone kan gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu