De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

HDR-foto’s schieten met Pro HDR Camera

Redactie
7 april 2011, 19:11
1 min leestijd
HDR-foto’s schieten met Pro HDR Camera

Een Android-telefoon zal nooit een volwaardige vervanger van je digitale spiegelreflexcamera zijn, maar met de applicatie Pro HDR Camera komt je toestel aardig dicht in de buurt. De applicatie maakt één overbelichte en één onderbelichte foto. Vervolgens worden de twee foto’s samengesmolten tot één High Dynamic Range-foto. Pro HDR Camera komt met een handmatige modus voor professionals en met een automatische modus voor beginners. Wie een landschap fotografeert krijgt aardig mooie foto’s, maar probeer geen HDR-foto te maken van je hond. Dat gaat niet lukken, aangezien de applicatie daarvoor te traag is.

Je hoeft je telefoon niet op een statief te zetten om een HDR-foto te maken. Wanneer de applicatie een HDR-foto produceert, dan worden de over- en onderbelichte kiekjes eerst automatisch uitgelijnd, zodat objecten niet plotseling verspringen. Heb je eenmaal een mooie HDR-foto gemaakt? Dan kun je die delen via sociale netwerken als Twitter, Facebook of Picasa.

Lees verder na de advertentie.

Pro HDR Camera vereist Android 2.2 (Froyo) of een latere versie. Op dit moment werkt de app alleen op de Motorola Droid of HTC-toestellen. Download de applicatie niet als je een LG of Samsung-telefoon hebt!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu