Heartbleed Detector: scan je Android-toestel op kwetsbaarheden

Heartbleed DetectorAntivirusbedrijf Trend Micro heeft een groot aantal Android-apps in Google Play waaronder applicaties voor het verlengen van je accuduur en het beveiligen van je toestel en privacy. Sinds vandaag is daar Heartbleed Detector bij gekomen: een app waarmee je checkt welke populaire apps op je toestel kwetsbaar zijn voor de Heartbleed-bug. Naar eigen zeggen vond Trend Micro na een eerste inventarisatie ruim 7000 geïnfecteerde apps, waarvan 6000 dat nog steeds zijn.

De Heartbleed Detector werkt rechttoe rechtaan: na installatie kun je beginnen met het scannen van apps op je smartphone, waarna de scanner toont of je gevaar loopt. Hij controleert of de versie van OpenSSL die wordt gebruikt in de Android-versie van je toestel kwetsbaar is en checkt alle OpenSSL`s die geïntegreerd zijn in geïnstalleerde apps.

Verder gaat de Heartbleed Detector na of apps communiceren met niet-gepatchte (en dus kwetsbare) servers. Na een paar seconden krijg je de scanresultaten en kun je direct actie ondernemen.

Heartbleed Detector is gratis te downloaden en werkt met vrijwel elke Android-versie. Met 2,2MB is het een relatief kleine app. Er is tevens een plug-in voor Chrome waarmee je checkt of websites kwetsbaar zijn voor de Heartbleed-bug.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Heartbleed Detector (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.