De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Heartbleed Detector: scan je Android-toestel op kwetsbaarheden

Gijs Ettes
18 april 2014, 12:32
1 min leestijd
Heartbleed Detector: scan je Android-toestel op kwetsbaarheden
Heartbleed Detector

Antivirusbedrijf Trend Micro heeft een groot aantal Android-apps in Google Play waaronder applicaties voor het verlengen van je accuduur en het beveiligen van je toestel en privacy. Sinds vandaag is daar Heartbleed Detector bij gekomen: een app waarmee je checkt welke populaire apps op je toestel kwetsbaar zijn voor de Heartbleed-bug. Naar eigen zeggen vond Trend Micro na een eerste inventarisatie ruim 7000 geïnfecteerde apps, waarvan 6000 dat nog steeds zijn.

De Heartbleed Detector werkt rechttoe rechtaan: na installatie kun je beginnen met het scannen van apps op je smartphone, waarna de scanner toont of je gevaar loopt. Hij controleert of de versie van OpenSSL die wordt gebruikt in de Android-versie van je toestel kwetsbaar is en checkt alle OpenSSL`s die geïntegreerd zijn in geïnstalleerde apps.

Lees verder na de advertentie.

Verder gaat de Heartbleed Detector na of apps communiceren met niet-gepatchte (en dus kwetsbare) servers. Na een paar seconden krijg je de scanresultaten en kun je direct actie ondernemen.

Heartbleed Detector is gratis te downloaden en werkt met vrijwel elke Android-versie. Met 2,2MB is het een relatief kleine app. Er is tevens een plug-in voor Chrome waarmee je checkt of websites kwetsbaar zijn voor de Heartbleed-bug.

Download: Heartbleed Detector (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu