Heavy Metal Encyclopedia: de beste muziek in één Android-applicatie

Redactie
28 februari 2011, 13:03
1 min leestijd

Muziek is emotie. Daarom houd jij van trance, luistert je vader van jazz en kiest een vriend(in) voor popmuziek. Enkele populaire muziekstromingen zijn Hard Rock en Heavy Metal. Voor liefhebbers van deze genres raad ik de Heavy Metal Encyclopedia aan. Deze Android-applicatie bevat een verzameling van de beste albums en artiesten van de afgelopen 40 (!!) jaar. De lijst is samengesteld door een paar fanatieke metalfans, die in totaal 60.000 bands en 180.000 albums beluisterden. En ook aardig: de applicatie is gratis te downloaden.

Eigenlijk werkt het heel simpel. Start de applicatie op en je kunt direct beginnen met luisteren. Kies een jaar (bijvoorbeeld 2002) of een genre (bijvoorbeeld Black Metal) en je krijgt een lijstje te zien met aangeraden albums en artiesten. Heb je Spotify geïnstalleerd op je telefoon? Dan kun je een album direct beluisteren. Anders zul je het album moeten downloaden of kopen in de winkel.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie is strak vormgegeven en bevat mooie uitschuifbare balken in de stijl van Spotify. Voor fans van metal is de encyclopedie een absolute ‘must have’. Wellicht ontdekken zij nieuwe artiesten?

Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-telefoon? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Bron: Android Market

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu