Heel Holland Bakt 2017: met deze 6 apps bak je mee
Erwin Vogelaar

Er staat nu een officiële Heel Holland Bakt-app in de Play Store. Wij zetten daarnaast nog enkele tips op een rij om zelf aan het bakken te gaan.

Heel Holland Bakt-apps

Je zou verwachten dat de Play Store vol staat met handige bak-apps. Vooral voor Nederlandstalige apps is er toch een duidelijke markt, met miljoenen kijkers per aflevering van Heel Holland Bakt. Dit jaar is er voor het eerst een officiële Heel Holland Bakt-app. Android Planet plukt daarnaast de krenten uit de Play Store, zodat je niet zelf hoeft te zoeken tussen de vele halfbakken apps uit de digitale winkel. Klaar? Bakken maar!

1. Heel Holland Bakt

heel holland bakt-apps

Dit jaar is er voor het eerst een officiële Heel Holland Bakt-app in de Play Store te vinden. In deze app vind je de beste recepten uit het programma. Zodra je de app opent start direct de herkenbare muziek uit het programma. Vervolgens ga je door de verschillende categorieën heen, zoals taart, cake of hartig en voeg je recepten toe aan je favorieten.

De aantrekkelijke app presenteert de recepten overzichtelijk en soms zit er ook een video bij van bijvoorbeeld Robert die uitlegt hoe je Utrechtse Spritsen maakt. Zoals een reviewer in de Play Store zegt: “Lief dieet, hier gaan wij uit elkaar.”

Download Heel Holland Bakt in Google Play (gratis)

2. Kitchen Stories

heel holland bakt-apps

Er is geen kook-app zo mooi als Kitchen Stories en de app is tevens in het Nederlands te gebruiken. Je kunt in de app recepten vinden voor allerlei lekkere dingen, maar de app is vooral interessant door de uitgebreidheid van deze recepten. Op de pagina voor een gekozen recept zie je allereerst hoeveel tijd, welke ingrediënten en welk keukengerei je nodig hebt. Je kunt de ingrediënten direct aan een boodschappenlijstje toevoegen.

Je kunt in de app vervolgens video’s bekijken voor basishandelingen die nodig zijn voor het baksel dat je wil gaan maken, zoals het schillen van een citrusvrucht of het schrapen van een vanillestokje. Je kunt de stappen die je moet maken voor de taart vervolgens stuk voor stuk langslopen met mooie foto’s. Daarnaast kun je ook het hele proces als video bekijken. Al met al een heel complete app waarmee je de mooiste taarten en lekkerste cakes bakt.

Download Kitchen Stories in Google Play (gratis)

3. myTaste Recepten

heel holland bakt-apps

Online zijn er veel blogs te vinden waar mensen hun favoriete recepten op plaatsen. De app myTaste Recipes verzamelt deze recepten en stuurt je door naar de verschillende blogs. Zo krijgen de blogs toch de bezoekers die ze verdienen, maar hoef jij niet via Google op zoek te gaan naar dat ene recept.

Leuk van deze app is dat de recepten daardoor vaak een persoonlijk verhaalt hebben, over hoe de maker op het recept is gekomen. Dit maakt het geheel wat leuker en gezelliger, zoals Heel Holland Bakt ook is.

Download myTaste Recepten in Google Play (gratis)

4. Kookwekker

heel holland bakt-apps

Kookwekker is wellicht niet de meest indrukwekkende app, maar toch leuk om erbij te hebben. Deze app simuleert namelijk een ouderwetse kookwekker. Uiteraard heeft Android genoeg eigen mogelijkheden voor het zetten van wekkers, die je zelfs via je stem in Google Now kunt starten.

Met de Kookwekker-app hoef je echter alleen een draaibeweging te maken, waarna je de seconden weg hoort tikken en je daarna een ouderwets gezellig kookwekkeralarm te horen krijgt. De reclame voor Russische bruiden aan de bovenkant van de app moet je tijdens het bakken maar even negeren.

Download Kookwekker in Google Play (gratis)

5. Tasty Recipes

heel holland bakt-apps

Bij Tasty Recipes ligt de focus op YouTube-video’s die razendsnel uitleggen hoe iets gebakken wordt. Het is dus niet de meest overzichtelijke optie, zeker als je de app vergelijkt met Kitchen Stories. Wel is het de snelste manier om een indruk te krijgen van hoe iets gebakken moet worden, om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Die video’s zijn mooi geschoten en duren zelden langer dan een minuut. Deze app is dus voor de snelle bakker die het meer moet hebben van de inspiratie, dan dat het nodig is om stap voor stap bij het handje gehouden te worden.

Download Tasty Recipes in Google Play (gratis)

6. 100 cakes & bakes recipes

heel holland bakt-apps

Deze app is in het Engels, maar heeft wel een mooie collectie van honderd cakes in verschillende categorieën. Cheesecakes, cupcakes, muffins, quick & easy en ook andere baksels zoals cookies, biscuits en brownies. Je kunt in elke categorie handig langs de baksels scrollen en kiezen wat je gaat maken.

De keuze maak je vanuit een foto en je ziet ook direct de informatie over hoelang het bakken duurt, in hoeveel stukken het baksel gesneden kan worden en hoeveel calorieën er in zitten. Heb je een keuze gemaakt, dan kun je op de foto drukken om een lijstje met ingrediënten en een recept te krijgen.

Download 100 cakes & bakes recipes in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.