De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Recepten-app HelloFresh helpt stap voor stap met koken

Erwin Vogelaar
12 januari 2016, 20:04
2 min leestijd
Recepten-app HelloFresh helpt stap voor stap met koken

De nieuwe recepten-app HelloFresh zit vol met handige functies om het koken makkelijker en vooral overzichtelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

HelloFresh

We hebben het niet zo vaak over recepten-apps op Android Planet, maar voor deze nieuwe app van HelloFresh maken we graag een uitzondering. We hebben namelijk niet eerder een recepten-app gezien die zo duidelijk stap voor stap uitlegt hoe we een gerecht op tafel krijgen. Elk recept start eerst met een overzicht over de tijd, het moeilijkheidsniveau, allergenen en de dieet-informatie zoals calorieën en suikers, maar dan komt de rest.

Voordat je start met koken krijg je nog een overzicht van alle ingrediënten om te zien of je alles in huis hebt. Vervolgens wordt elke stap los uitgelegd. Op elk pagina is een aparte stap, met soms een foto dat uitbeeldt hoe de stap er uit ziet. Ook staan er altijd losse afbeeldingen bij van de ingrediënten die je in de stap zult gebruiken. Zodra je iets voor een specifieke tijd moet koken, kun je binnen de app direct een kookwekker starten die al ingesteld staat. Ben je klaar met het gerecht, dan kun je een foto van het resultaat maken en het recept beoordelen.

Nadelen HelloFresh

Een nadeel van HelloFresh is wel dat het zich puur richt op gezonde gerechten en daar zit misschien niet iedereen op te wachten. Als we bijvoorbeeld zoeken op pannenkoeken, dan krijgen we bananenpannenkoekjes, amandelpannenkoeken en kwark-havermoutpannenkoeken voorgeschoteld. Zoeken op friet geeft groente- en ovenfrietjes. Een extreem simpele maaltijd zit ook niet in het assortiment.

Tevens ligt de nadruk van HelloFresh voornamelijk op het verkopen van de HelloFresh-boxen. Met deze dienst krijgen klanten om de zoveel tijd een nieuwe doos met verse producten thuisgestuurd waarmee de recepten te koken zijn. Dit onderdeel is ook duidelijk aanwezig in de app. Als klant kun je bijvoorbeeld al je zaken via de app regelen. Voor niet-klanten is deze kant van de app gelukkig prima te negeren. De ingrediënten voor de gerechten zijn ook gewoon goedkoop bij een supermarkt in de buurt te halen.

HelloFresh downloaden

HelloFresh is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 11MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om HelloFresh te kunnen gebruiken.

Download HelloFresh in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu