Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HERE Maps verandert in HERE WeGo, maar blijft gratis

Thomas Haenen
27 juli 2016, 14:00
2 min leestijd
HERE Maps verandert in HERE WeGo, maar blijft gratis

HERE Maps krijgt een make-over: de app gaat vanaf vandaag door het leven als HERE WeGo. Met een flinke update wordt de app ook voorzien van allerlei nieuwe features, zodat je bijvoorbeeld direct parkeerplekken in de buurt kunt vinden.

HERE was al één van onze favoriete Android-apps, maar wordt met de update van vandaag nog een stukje beter. Deze navigatie-app biedt je nu ook suggesties voor parkeerplekken en -terreinen in de buurt. Na het parkeren krijg je vervolgens direct een wandelroute voor het laatste stukje in beeld. Daarnaast worden verschillende ridesharing-diensten geintegreerd, met als eerste Car2Go. Zo kun je via HERE WeGo checken of er auto’s in de buurt zijn die dezelfde kant op gaan en gelijk meerijden. Ook fietsroutes en taxistandplaatsen zijn nu in HERE te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Ook wordt vandaag de naam van de app aangepast: van HERE Drive naar HERE WeGo. De kaartendienst is namelijk allang niet meer alleen voor autorijders, maar biedt ook routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer en wandelaars. Aan de functionaliteit en de prijs verandert niets, want HERE blijft gratis.

Het grote voordeel van HERE is ook ongewijzigd: je kunt nog altijd onbeperkt gratis kaarten downloaden van de hele wereld. Heb je vakantieplannen dan valt het zeker aan te raden om HERE even te installeren. Download vooraf een kaart van je bestemming, en je hebt ook op je vakantie-adres nog routebeschrijvingen en bezienswaardigheden zonder dat je verbinding hoeft te maken met het internet. Waar je met Google Maps slechts selecte regio’s of steden offline kunt opslaan, biedt HERE WeGo je zelfs een optie om gratis de kaarten van heel Europa te downloaden.

Nokia zat oorspronkelijk achter met de kaartendienst, en bracht verschillende apps uit rondom HERE. In augustus 2015 werd HERE echter doorverkocht aan een consortium van de Duitse automakers BMW, Audio en Mercedes. Sindsdien zijn er weinig updates voor verschenen, maar het lijkt erop dat de Duitsers grootse plannen hebben voor het bedrijf. Met een naamsverandering en nieuwe features wordt de spotlight wederom op HERE gericht.

HERE WeGo downloaden

HERE WeGo is gratis beschikbaar in de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 Jelly Bean of nieuwer en vereist 40MB opslagruimte. Wil je kaarten offline beschikbaar maken, dan is extra ruimte vereist.

Download HERE WeGo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu