Maak gemakkelijk apps van websites met Hermit

Rick van der Veer
26 november 2016, 16:01
2 min leestijd
Maak gemakkelijk apps van websites met Hermit

Soms gebruik je liever een bepaalde website dan dat je de bijbehorende app opent. Met Hermit kun je gemakkelijk websites op je homescreen zetten alsof het apps zijn.

Lees verder na de advertentie.

Web-apps maken met Hermit

Hermit tovert websites om naar apps die je op je homescherm kunt plaatsen. Je kunt kiezen uit een vooraf ingestelde selectie aan websites, zoals Facebook en Twitter, of gewoon zelf een website naar keuze selecteren. Op deze manier heb je die ene website onder één snelkoppeling zitten. Handig als je vaak dezelfde website bezoekt.

Per website die je met Hermit tot snelkoppeling maakt, kun je verschillende instellingen aanpassen. Zo kun je de website standaard in volledig scherm openen of ervoor kiezen geen afbeeldingen te laden. Ook kun je de app dwingen de desktopversie van een website te laden voor als je niet de mobiele variant wil zien.

Hermit maakt gebruik van dezelfde technologie als die achter Google Chrome. Alle websites die dus in de browser werken, komen in Hermit prima uit de bus. Bovendien heeft de app ondersteuning voor Googles AMP-technologie, waardoor websites die hier gebruik van maken razendsnel openen op je smartphone. Onder andere Android Planet maakt inmiddels gebruik van deze techniek.

Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen een mobiele website als app vast te pinnen. Sommige apps gebruiken te veel stroom op de achtergrond, of houden je gedrag op je smartphone bij. Door de website in plaats van de bijbehorende app te gebruiken, kun je dus niet alleen accu besparen, maar ook je privacy ermee beschermen. Daarnaast is het laden van een mobiele website een stuk sneller dan het openen van een relatief zware app. Vooral oudere smartphones of toestellen met een relatief langzame processor zullen baat hebben bij Hermit.

Hermit downloaden

Hermit is nu gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Je hebt voor de app minimaal Android 4.4 en 28MB aan opslagruimte nodig.

Download Hermit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu