De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Hexlock vergrendel je apps op een slimme manier

Redactie
20 mei 2015, 14:57
1 min leestijd
Met Hexlock vergrendel je apps op een slimme manier

Hexlock is een Android-app waarmee je andere Android-apps kunt vergrendelen. De app kan vervolgens alleen worden geopend als de gebruiker het juiste stippenpatroon invoert.

Lees verder na de advertentie.

Het is soms handig om apps op je smartphone of tablet te vergrendelen. Wil je niet dat je kind een app opent waarmee ze betalingen kunnen verrichten? Of wil je al je werkgerelateerde apps niet meer zien als je thuis bent? Of juist het omgekeerde: dat je al je privé-apps niet op je werk gebruikt? Het kan met Hexlock, dat op basis van  wifi-netwerk  slim je Android-apps met een stippenpatroon of pincode vergrendelt.

Dit kun je met Hexlock

Nadat je een pincode of stippenpatroon hebt gekozen, kun je apps selecteren die je wilt vergrendelen. Er zijn verschillende profielen beschikbaar waar je apps aan toe kunt voegen, zoals een profiel voor kinderen of een profiel voor werk. Ben je met het wifi van je huis  verbonden? Dan worden automatisch de werk-apps vergrendeld.  Je kunt ook zelf profielen maken op basis van jouw wensen en deze via Hexlock activeren en deactiveren.

Houd er echter wel rekening mee dat je via verschillende omwegen de vergrendelde apps gewoon kunt bereiken – van force-closen tot het deïnstalleren van Hexlock. Daarom is Hexlock met name geschikt voor het vergrendelen van apps die je op het moment niet nodig hebt of niet wilt laten zien, zoals aan kinderen, maar niet om gevoelige informatie geheim te houden.

Download Hexlock

Hexlock is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0.3 en hoger.

Download Hexlock in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu