De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlandse topgame Hidden Folks nu ook speelbaar op Android

Erwin Vogelaar
14 december 2017, 19:35
2 min leestijd
Nederlandse topgame Hidden Folks nu ook speelbaar op Android

Apple koos het uit Nederland afkomstige Hidden Folks uit als beste iPad-game van het jaar. Nu kun je de game ook op Android spelen.

Lees verder na de advertentie.

Hidden Folks op Android

Nederlander Adriaan de Jongh bracht begin dit jaar Hidden Folks uit voor iOS. Het is een originele game vol interactieve zoekplaatjes. Hidden Folks viel zo op, dat Apple de game heeft uitgeroepen als iPad-game van het jaar. Nu kan je er ook mee aan de slag op je Android-toestel.

Dat we er op Android wat langer op hebben moeten wachten, komt door de diversiteit aan toestellen. “Het blijft technisch een uitdaging om te voldoen aan de specs van low-end devices”, vertelde De Jongh ons eerder toe hij met Hidden Folks in de finale stond van de Google Play Indie Games Contest. De game is toen niet in de prijzen gevallen.

Zoekplaatjes

Hidden Folks is een originele game die volledig bestaat uit interactieve zoekplaatjes. Hier moet je personages of voorwerpen vinden en aantikken. Heb je er genoeg gevonden, dan mag je door naar de volgende kaart waar nog veel meer te zien is. Wat direct opvalt is de stijl van de game. Alle met de hand getekende voorwerpen en personages maken geluidjes die met een stem zijn opgenomen. Dit geeft een komisch effect en je wordt hierdoor gemotiveerd om op alles te tikken.

De game is leuk voor als je tussendoor een rustig momentje zoekt, maar is voornamelijk aan te raden als je kinderen hebt en samen met hen een spelletje wil spelen. Met elkaar kun je dan naar het scherm turen tot je vindt wat je nodig hebt.

Net als op iOS, kost de game in de Play Store 3,49 euro. Daar krijg je meer dan twintig speelgebieden voor terug. De game kopen en downloaden kan in de Play Store via onderstaande link. Voor meer gametips, check de vijf beste Android-games van november.

Download Hidden Folks in Google Play (3,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu