Turn-based sluipen en moorden in Hitman Go voor Android
Wouter Nijsen

Hitman GoWat ruist daar door het struikgewas? Het is Agent 47, de sluipmoordenaar uit de Hitman-serie, die dit jaar zijn weg zal vinden naar Android-smartphones en -tablets in Hitman Go,  een mobiele game in de serie die draait om turn-based sluipen en doelwitten uitschakelen.

Net als bij de console-versie, is IO Interactive verantwoordelijk voor dit nieuwe draagbare avontuur. Het verschil is dat de game wordt ontwikkeld door een kleiner team en dus andere gameplay-elementen kent. Voor Hitman Go hadden de makers naar eigen zeggen de `totale creatieve vrijheid` om met een concept te komen dat geschikt zou zijn voor mobiele apparaten, zonder daarmee de essentie van een Hitman-game te verliezen.

Normaal gesproken speel je Hitman vanuit een derdepersoons perspectief, waarbij het de bedoeling is om onopgemerkt allerlei schurken geruisloos de nek om te draaien. Met Hitman Go gooien de makers het over een andere boeg. Het betreft namelijk een turn-based strategiegame die gespeeld wordt vanuit isometrisch perspectief.

Klassieke tools in Hitman Go

Hitman Go De bedoeling is om strategisch te werk te gaan in afwisselende omgevingen. Je moet nog steeds als Agent 47 allerlei vijanden zien om te leggen, maar dient daarbij rekening te houden dat je niet vrij kunt bewegen en dat je regelmatig moet wachten alvorens je weer aan de slag kan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je maakt tijdens het sluipen gebruik van klassieke Hitman-tools, zoals sluipschuttergeweren, de iconische Silverballers en talloze vermommingen. Volgens Square Enix is Hitman Go bijna klaar en zal de game verschijnen voor Android en iOS. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Intussen werkt IO Interactive aan een Hitman-game voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Daarover ontbreken nog alle details.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.