De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Turn-based sluipen en moorden in Hitman Go voor Android

Wouter Nijsen
14 februari 2014, 11:37
1 min leestijd
Turn-based sluipen en moorden in Hitman Go voor Android
Hitman Go

Wat ruist daar door het struikgewas? Het is Agent 47, de sluipmoordenaar uit de Hitman-serie, die dit jaar zijn weg zal vinden naar Android-smartphones en -tablets in Hitman Go,  een mobiele game in de serie die draait om turn-based sluipen en doelwitten uitschakelen.

Net als bij de console-versie, is IO Interactive verantwoordelijk voor dit nieuwe draagbare avontuur. Het verschil is dat de game wordt ontwikkeld door een kleiner team en dus andere gameplay-elementen kent. Voor Hitman Go hadden de makers naar eigen zeggen de `totale creatieve vrijheid` om met een concept te komen dat geschikt zou zijn voor mobiele apparaten, zonder daarmee de essentie van een Hitman-game te verliezen.

Lees verder na de advertentie.

Normaal gesproken speel je Hitman vanuit een derdepersoons perspectief, waarbij het de bedoeling is om onopgemerkt allerlei schurken geruisloos de nek om te draaien. Met Hitman Go gooien de makers het over een andere boeg. Het betreft namelijk een turn-based strategiegame die gespeeld wordt vanuit isometrisch perspectief.

Klassieke tools in Hitman Go

Hitman Go

De bedoeling is om strategisch te werk te gaan in afwisselende omgevingen. Je moet nog steeds als Agent 47 allerlei vijanden zien om te leggen, maar dient daarbij rekening te houden dat je niet vrij kunt bewegen en dat je regelmatig moet wachten alvorens je weer aan de slag kan.

Je maakt tijdens het sluipen gebruik van klassieke Hitman-tools, zoals sluipschuttergeweren, de iconische Silverballers en talloze vermommingen. Volgens Square Enix is Hitman Go bijna klaar en zal de game verschijnen voor Android en iOS. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Intussen werkt IO Interactive aan een Hitman-game voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Daarover ontbreken nog alle details.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu