Hoe beveilig je jouw Android-telefoon?

Redactie
11 augustus 2010, 10:06
3 min leestijd
Hoe beveilig je jouw Android-telefoon?

Virusbestrijder Kaspersky beweert dat het eerste Trojaanse paard naar de Android is gegaloppeerd. Android-malware, vermomd als een simpele mediaspeler, gebruikte een aantal Russische telefoons om sms’jes te sturen naar dure betaalde nummers. Dankzij het kleine apk-bestand met de naam ‘Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a’ verdiende de crimineel een zakcentje bij. Wat kun jij doen om te zorgen dat jouw Android-toestel goed beveiligd is? Hoe zorg je ervoor dat Trojaanse paarden geen toegang krijgen tot jouw telefoon?

Ten eerste is het altijd goed om niet te snel vreemde apk’tjes te installeren. Als je via Android Market een applicatie installeert, kijk dan even of veel mensen je voorgingen en of de beoordeling positief is. Als je applicaties buiten de Android Market download, zorg dan dat je vage sites vermijdt. Zet alleen iets op je telefoon als je er zeker van bent dat het een betrouwbare en veilige applicatie is.

Lees verder na de advertentie.

Wil je meer zekerheid? Download dan een applicatie die nog meer bescherming geeft, zoals een antivirus-applicatie. Wij zetten de beste antivirus-apps op een rij:

antivirus Pro

De applicatie antivirus Pro beschermt je telefoon tegen virussen, malware en exploits met real-time scannen. Daarnaast filtert het programma sms’jes, om te voorkomen dat je een Trojaans paard te pakken hebt. “Werkt prima”, vindt gebruiker Rick. “De applicatie scant alle downloads en aanwezige files. Ik vind mijn Desire niet trager geworden.” Chezamelie zegt dat antivirus Pro een “goed en veilig gevoel geeft”. Er is een grais versie beschikbaar in de Android Market, maar wie graag alle mogelijkheden benut, kan de volledige versie kopen voor tien dollar.

Downloaden via Android-browser: antivirus Pro (9,99 dollar)

BluePoint Antivirus

BluePoint Antivirus is een oplossing om je telefoon te beveiligen. De applicatie houdt je telefoongeheugen én je geheugenkaart vrij van virussen, trojaanse paarden en malware. De app is niet zwaar om te draaien, waardoor het ook geschikt is voor telefoons in het lage segment. BluePoint Antivirus ontdekt niet alleen telefoonvirussen, maar ook virussen die schade toebrengen aan je computer. Kortom, het biedt volledige bescherming.

Downloaden via Android-browser: BluePoint Antivirus (2,99 dollar)

LookOut Mobile Security

Deze applicatie is winnaar van de Best Android App 2010. Het beveiligt je telefoon, zonder dat jij je druk hoeft te maken over virussen en malware. LookOut scant iedere binnenkomende applicatie. Is er iets mis? Dan gooit de applicatie er snel een slotje op. Daarnaast kun je LookOut gebruiken om contacten en gegevens te backuppen en om je telefoon terug te vinden als die is gestolen. Handig!

Downloaden via Android-browser: LookOut Mobile Security (gratis)

MyAntiVirus Pro

MyAntiVirus Pro doet alles wat de andere drie applicaties ook doen. Het geeft volledige bescherming, scant je telefoon en zoekt naar veiligheidsgaten. Ook weet MyAntiVirus Pro precies welke applicatie goed is, en welke applicatie beter vermeden kan worden. De app werkt erg makkelijk en ziet er grafisch mooi uit.

Downloaden via Android-browser: MyAntivirus Pro (1,49 euro)

Heb jij andere applicaties die je gebruikt om je Android-toestel te beschermen? Verspreid het woord! Plaats een reactie en vertel waarom je een bepaalde applicatie zo goed vindt. Hoe meer Android-bezitters hun telefoon beschermen, hoe minder vaak hackers kunnen toeslaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu