Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Holo brengt virtuele helden naar de echte wereld

Thomas Haenen
27 juni 2017, 13:56
2 min leestijd
Holo brengt virtuele helden naar de echte wereld

Holo is een app die virtuele objecten in echte wereld toont. Met deze augmented reality-app heb je geen Project Tango-smartphone meer nodig.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Holo-app

Met augmented reality wordt de virtuele wereld met de echte gecombineerd. De technologie brak vorig jaar al flink door met Pokémon GO, waarin je monsters als Pikachu en Bulbasaur plots zag rondrennen in je lokale park. 2017 belooft echter hét jaar voor augmented reality te worden, en de ontwikkelaars van Holo spelen daar slim op in.

De Holo-app laat je namelijk allerlei hologrammen kiezen die vervolgens naast jou in de echte wereld worden getoond. Kies bijvoorbeeld voor allerlei beesten of bijzondere figuren en neem een foto of video op om te delen met vrienden. Het resultaat is net wat intenser dan het gemiddelde filter of masker op Instagram of Snapchat.

Daarnaast werkt Holo met je favoriete filmmakers samen om bekende helden naar de app te brengen. Deze week kun je bijvoorbeeld een virtuele Spider-Man de echte wereld in toveren. De makers van de app zeggen elke week nieuwe personages aan Holo toe te voegen.

Opkomst van augmented reality

Google introduceerde enkele jaren geleden al Project Tango, een cameratechnologie waarmee virtuele objecten op realistische wijze in je omgeving getoond worden. De Lenovo Phab 2 Pro en Asus Zenfone AR zijn de eerste toestellen die van de technologie gebruikmaken, maar vooralsnog zijn beide nauwelijks in Nederland verkrijgbaar.

Lees ook: Apple streeft Google voorbij met augmented reality

Ook Apple heeft interesse in de technologie. Dat bedrijf introduceerde recentelijk ARKit, verschillende gereedschappen voor ontwikkelaars waarmee ze gemakkelijker augmented reality toevoegen aan apps. Het gerucht gaat dat AR een belangrijk onderdeel wordt van de iPhone 8, die in september officieel wordt gepresenteerd.

Holo-app vor Android downloaden

Je downloadt de Holo-app via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer.

Download Holo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu