De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HomeTube: veilige launcher met kindvriendelijke YouTube-video’s

Gijs Ettes
12 september 2014, 19:30
1 min leestijd
HomeTube: veilige launcher met kindvriendelijke YouTube-video’s
HomeTube

HomeTube is een handige en kleine app die ideaal is wanneer je je smartphone of tablet zorgeloos wilt uitlenen aan een (jong) kind. Je kunt HomeTube gebruiken als launcher, maar ook starten als app. Het programmaatje deelt de interface van je Android-toestel op in een aantal grote vlakke met leuke en veilige YouTube-filmpjes voor kinderen. Denk aan cartoons en afleveringen van Dora, Curious George en Spiderman. Het aanbod verandert doorlopend, waardoor je kids steeds wat anders hebben om te kijken.

Overigens kun je HomeTube niet zomaar afsluiten door op een van de Android-knoppen te drukken. Dit kan alleen via de instellingen, die je bereikt door zeven keer achter elkaar op het tandwiel rechtsboven te tikken. Vervolgens kom je in de instellingen, waar je de standaardlauncher kunt wijzigen en de vergrendeling in- of uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

HomeTube downloaden

Het voordeel van HomeTube is dat het een veilige omgeving met leuke video’s creëert en op die manier je mails, bestanden en Google Play afschermt. Bovendien kun je zelf bepalen welke content wordt ingeladen, al is daar wel een in-app aankoop van 70 cent voor benodigd.

HomeTube launcher

Via onderstaande link kun je de app downloaden. Deze  vereist 1,6MB aan vrije opslagruimte en tenminste Android 4.0.

Download HomeTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu