De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HomeUX is de mooiste launcher met Material Design

Wouter Nijsen
16 mei 2015, 16:04
2 min leestijd
HomeUX is de mooiste launcher met Material Design

HomeUX is een nieuwe en toffe launcher voor je Android. De applicatie brengt het fraaie Material Design en heeft veel handige functionaliteiten.

Lees verder na de advertentie.

Material Design met HomeUX

Aan launchers geen gebrek in  Google Play, maar sinds de release  van Android 5.0 (Lollipop) is het aantal alleen maar toegenomen. Steeds meer partijen proberen met eigen applicaties het nieuwe uiterlijk en bijhorende functies van Lollipop naar zoveel mogelijk Android-toestellen te brengen. Het recent verschenen HomeUX is daar een voorbeeld van. HomeUX voert op  fraaie wijze Material Design door, maar is ook door de vele opties interessant.

Naast het simplistische uiterlijk en vloeiende animaties van Android 5.0, blinkt HomeUX namelijk uit door de manier waarop de app omgaat met mappen. Zo worden applicaties direct in een map onder de tijd en datum getoond en kun je hieronder een andere map uitklappen. Algemene  instellingen zijn te  vinden door het grote gekleurde vlak naar links te vegen.

https://www.youtube.com/watch?v=I3-RiNkPbwE

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden om de launcher compleet  te personaliseren. Zo kun je mappen van eigen icoontjes voorzien en voeg je zelf kleuren en accenten toe. Ook handig is de mogelijkheid om snel een back-up van je Android te maken. Deze functie werkt vrij vlot en is te vinden in het overzicht met algemene instellingen.

Belangrijk om te weten is dat HomeUX alleen werkt met apparaten die Android 5.0 (Lollipop) of hoger draaien. De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om de launcher specifiek voor dit besturingssysteem te maken. Of oudere Android-versies in de toekomst wel worden ondersteund, is nog onduidelijk.

HomeUX voor Android downloaden

HomeUX is momenteel nog niet in  Google Play te downloaden, maar al wel vooruit te bestellen. Toch kun je de launcher al gebruiken door je aan te melden als  bètatester bij de officiële Google+-community. Daar dien je vervolgens aan te geven de app te willen testen, waarna je de applicatie alsnog uit Googles appwinkel kunt downloaden.

Download HomeUX in Google Play (1,65 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu