Met Hooks is er voor alles op het internet een notificatie

Wouter Nijsen
10 juli 2015, 15:35
2 min leestijd
Met Hooks is er voor alles op het internet een notificatie

Hooks is een nieuwe Android-app die je notificaties laat instellen voor zo`n beetje alles wat er op het internet  gebeurt. De app is lekker uitgebreid, best uitgebreid en werkt opvallend goed.

Lees verder na de advertentie.

Voor alles een notificatie

Hooks is het best te omschrijven als combinatie van het handige Pushbullet en IF by IFTTT. De app laat je voor allerlei zaken die op het internet gebeuren een notificatie instellen. Zo probeert de Android-app je van alles op de hoogte te houden wat van jou belangrijk is. Kijk je bijvoorbeeld graag tv-series, dan stuurt Hooks je een berichtje als er een nieuwe aflevering is verschenen. Hetzelfde geldt wanneer je favoriete voetbalclub op tv is of wanneer je favoriete livestream op Twitch start. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of Hooks heeft er een notificatie voor.

Daarmee heeft Hooks dus wat weg van het onlangs verschenen Freezbi. De app maakt – net als IF by IFTTT – gebruik van kanalen om alle notificaties op een overzichtelijke manier te presenteren. Verder hanteert de app het uiterlijk van Android 5.0 (Lollipop) met het fraaie Material Design, wat zich uit in de gekleurde balk bovenin, ronde actieknop en het handige hamburgermenu.

Een handige feature van Hooks is de mogelijkheid om rss-feeds te koppelen aan een notificatie. Dat is fijn wanneer je op de hoogte wilt blijven van je favoriete websites. Hooks geeft je verder voldoende opties om notificaties naar wens in te stellen. Zo kun je instellen bij welk kanaal je een berichtje wilt ontvangen en of dat samen moet gaan met een geluidje.

Hooks voor Android  downloaden

Hoeks is via de link hieronder te downloaden. De app is geheel gratis en bevat geen irritante in-app aankopen. Zorg dat je voor de installatie beschikt over Android 4.1 of hoger en 6,9MB aan vrije opslagruimte.

Download Hooks in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu