De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Waarom je niet Horizon Go, maar Ziggo GO moet downloaden

Erwin Vogelaar
17 september 2018, 20:29
3 min leestijd
Waarom je niet Horizon Go, maar Ziggo GO moet downloaden

In de Play Store is nog steeds de app Horizon Go te vinden, maar Ziggo-abonnee’s moeten eigenlijk naar de app Ziggo GO zoeken. Dit kun je allemaal met deze applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Niet Horizon Go, maar Ziggo GO

Voorheen was Horizon Go de app die je nodig had om met een Ziggo-abonnement televisie te kijken via een smartphone. Inmiddels moet je bij Ziggo GO zijn. Onhandig genoeg staat de Horizon Go-app nog wel gewoon in de Play Store, en dat zorgt voor verwarring.

Het probleem is dat de Horizon-naam in anderen landen nog wel wordt gebruikt, en de Horizon Go-app zonder regioblokkade te downloaden is. Volgens Ziggo is er echter “geen technische reden om Horizon Go te gaan gebruiken. Bovendien geven wij alleen support op Ziggo Go”. De juiste app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

Inloggen bij Ziggo GO

Om de Ziggo GO-app te gebruiken moet je inloggen met je Ziggo-account. Hier heb je dus een abonnement bij Ziggo voor nodig. Eenmaal ingelogd kun je direct televisie kijken. Het is zowel mogelijk om live televisie te streamen, als om uitgezonden programma’s terug te kijken. Tevens stuur je makkelijk via een Chromecast de beelden naar het grote scherm.

Live of terugkijken

Hoewel Ziggo GO niet de meest overzichtelijke of mooie app is, is het wel makkelijk om live televisie te kijken. Mits je gewenste zender in je pakket zit natuurlijk. Tevens is het mogelijk om programma’s terug te kijken, tot en met zeven dagen geleden. Je hoeft dus niet op een specifiek tijdstip klaar te zitten om je favoriete programma te zien.

Televisie kijken doe je door in het menu op ‘TV & Replay’ te tikken. Daar vind je bij de tab ‘Tv kijken’ alle zenders met wat er op dit moment wordt uitgezonden. Tik op een zender om direct te kijken. Bij ‘Tv gids & replay’ krijg je een tv-gids, waarin je kunt terugscrollen om al uitgezonden programma’s terug te vinden.

horizon go

Een beetje onduidelijk is dat er twee zoekknoppen op het scherm staan. De ene zoekknop boven de tv-gids laat je enkel op zender zoeken. De andere zoekknop helemaal rechts bovenin laat je zoeken naar specifieke programma’s.

On demand: series van HBO en meer

Ziggo GO biedt ook een uitgebreid on demand-aanbod. Dit aanbod wordt onderverdeeld in verschillende categorieën. Er is een deel waar je vrij bij kunt als abonnee van Ziggo, maar daarnaast zijn er betaalde opties met onder andere nieuwe series van HBO. Buiten het gratis aanbod zijn er twee abonnementen: het Movies & Series-abonnement en Movies & Series XL-abonnement. Om on demand te kijken ga je in het menu naar ‘Movies & Series (XL)’.

horizon go

Chromecast-tips

Met de Chromecast-knop bovenin de app stuur je makkelijk beelden naar het grote scherm. In de wekelijkse Chromecast-tips van Android Planet kijken we ook naar het on demand-aanbod van Ziggo. Bijvoorbeeld in onderstaande edities. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om toekomstige edities in je inbox te ontvangen. Je vindt het overzicht ook elke week in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu