Zo krijg je de bèta van de indrukwekkende slimme assistent Hound

Redactie
6 juni 2015, 10:12
1 min leestijd
Zo krijg je de bèta van de indrukwekkende slimme assistent Hound

SoundHound heeft deze week zijn slimme assistent Hound onthuld, die een concurrent moet worden voor Google Now en Microsofts Cortana, dat ook naar Android komt. Zo installeer je de bèta-app.

Lees verder na de advertentie.

De muziekherkenner SoundHound gebruikt zijn geluidherkenningstechnologie om jouw stem zeer snel en nauwkeurig te herkennen, en vervolgens antwoord te geven op jouw vraag.  Gebruiken kunnen Hound inschakelen wanneer zij bijvoorbeeld informatie over  het weer zoeken, een berichtje willen verzenden of een routebeschrijving nodig hebben. Hound heeft visueel wat weg van Google Now, en is met `OK Hound` op een soortgelijke manieren door gebruikers te benaderen.

Hound installeren doe je zo

Om de bèta-app van Hound – die alleen in het Engels werkt – te gebruiken, moet je eerst een uitnodiging hebben. Die kan je hier aanvragen bij SoundHound, of bij  één van de Hound-bètatesters via dit Reddit-topic. Vervolgens kun je het apk-bestand van Hound downloaden en  op jouw Android installeren. Normaliter verstuurt SoundHound binnen vierentwintig uur een uitnodiging om de app te activeren, maar via Reddit kom je sneller aan een invite.

hound2

De spraakassistent kan daarnaast overweg met lastigere commando`s, wanneer je bijvoorbeeld veel verschillende informatie met één zin opvraagt. Denk aan een zin als ‘ik zoek een hotel voor over twee weken in de buurt van de Oudegracht in Utrecht, met een éénpersoonskamer voor minder dan 100 euro met wifi’.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Hound officieel beschikbaar komt in Google Play.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu