Howcast: instructie-video’s op je Android-telefoon bekijken

Wouter Nijsen
19 januari 2010, 20:07
2 min leestijd
Howcast: instructie-video’s op je Android-telefoon bekijken

How-to filmpjes zijn handige korte films die je uitleggen hoe iets werkt of hoe je in een bepaalde situatie het beste kunt handelen. Nu zijn er veel van dit soort filmpjes op YouTube te vinden, maar er blijkt ook een speciale website te zijn, howcast.com,  die enkel en alleen how-to filmpjes toont. Om de filmpjes van howcast.com eenvoudig op je Android-telefoon te bekijken is er nu een applicatie met dezelfde naam als de website in de Android Market beschikbaar.

Via het menu kun je uit verschillende categorieën kiezen, zoals Crafts & Hobbies, First Aid & Safety of Health  & Nutrition. Niet alle filmpjes zijn voor ons Nederlanders even nuttig, vooral als het aankomt op bepaalde wetgeving die bij ons niet van toepassing is, of gewoon anders geregeld is.

Nu is het doel van Howcast natuurlijk om op een  duidelijk en eenvoudige  manier informatie te verstrekken, maar eigenlijk  is het niet meer dan een leuk tijdverdrijf. De meeste filmpjes werken behoorlijk op de lachspieren doordat zaken enorm knullig in beeld gebracht worden, of  informatie op niveau kleuterschool  gebracht wordt. Daarnaast heeft het geheel een hoog Telsell-gehalte.

Lees verder na de advertentie.

Dat neemt echter niet weg dat de applicatie werkt zoals het zou moeten. Het zoeken gaat snel en heb je geen zin in zoeken dan kun je eenvoudig een keuze maken uit het lijstje met featured of recent video’s. De beeldkwaliteit is, zeker via Wi-Fi, goed en de filmpjes spelen zonder haperen af. Ben je in een wat melige bui dan kun je je met deze applicatie prima vermaken en kun je bijvoorbeeld een saaie treinreis een stuk leuker maken. Daarnaast leer je ook nog eens waar je op moet letten als je je eerste surfplank koopt, of hoe je een cd uit een Mac haalt.

Categorie: Amusement
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's