Quiz-app HQ komt officieel uit voor Android

HQ

Gratis

Onze score

8,5

HQ was al eerder op Android te spelen als bèta, maar staat voortaan officieel in de Play Store. Door iedere dag mee te spelen maak je kans op geldprijzen.

Officiële HQ-release voor Android: dagelijks quizzen

Vorig jaar kwam de quiz-app HQ al uit voor de iPhone, maar Android-gebruikers moesten even wachten. Vorige maand kwam de app al uit als bèta, maar nu is de app officieel te downloaden voor iedereen. Waar de testversie nog last had van problemen, zijn deze in de officiële versie grotendeels opgelost.

HQ Android officieel

De opzet van HQ is simpel. Twee keer per dag staat een presentator klaar om in een live-uitzending twaalf multiple choice-vragen aan je voor te leggen. Samen met duizenden anderen probeer je zo de finale te halen, waar je een deel van een flinke geldprijs kunt winnen. Deze wordt vervolgens aan je PayPal-account uitbetaald.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eerder schreven we al over HQ, en waarom de app laat zien dat video-apps de toekomst zijn. Waar andere platformen video gebruiken om mensen te laten kijken, voegt HQ hier een interactief element aan toe in de vorm van een spel. Bovendien houdt de app goed je aandacht vast, mede door de charismatische presentator en het feit dat je op vaste tijdstippen klaar moet zitten om mee te doen.

Op onze zustersite iPhoned riepen we HQ in december uit tot één van de beste apps van 2017. Daar viel het grote succes van de app ons op, in een tijdperk waarin steeds minder televisie wordt gekeken.

HQ voor Android downloaden

Via onderstaande link vind je HQ in de Play Store. De app draait op vrijwel iedere recente Android-smartphone. We raden je wel aan om via wifi te spelen, want de videostream kan aardig wat van je databundel opmaken.

Download HQ in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.