HTC Boost+-app helpt Android-smartphones met ruimte besparen

Lars Paymans
14 april 2016, 16:46
2 min leestijd
HTC Boost+-app helpt Android-smartphones met ruimte besparen

HTC kondigde samen met de HTC 10 de HTC Boost+-app aan. Deze app helpt je een handje met het beheren  van het geheugen van je Android, en is ook op andere Android-smartphones te gebruiken.

HTC Boost+ doet verschillende dingen tegelijk. Zo ruimt de app  je toestel op door tijdelijke bestanden en caches te verwijderen, samen met overbodige installatieprogramma’s van apps. Daarnaast maakt de app het heel overzichtelijk om te zien welke apps je op je toestel geïnstalleerd hebt en hoeveel ruimte ze in beslag nemen.

Lees verder na de advertentie.

HTC Boost+ houdt je smartphone snel en leeg

In dit overzicht kun je overbodige apps die je geheugen opvullen direct verwijderen, zonder dat je daar de app voor hoeft te verlaten. Ook kun je jouw favoriete apps van een wachtwoord voorzien, zodat mensen die er met je smartphone vandoor gaan niet zomaar bij je privégegevens komen. Daarnaast kun je meldingen instellen die je op de hoogte houden van apps die je al lange tijd niet gebruikt hebt. Zo kom je er gaandeweg achter met welke zware apps je ook zonder kunt.

Tot slot is er een Smart Boost-knop aanwezig, waarmee je het geheugen van je toestel een zetje in de rug geeft door bepaalde taken af te sluiten, je geheugen vrij te maken en je batterij te sparen.

HTC Boost+ is gratis beschikbaar voor alle Android-toestellen die op Lollipop of hoger draaien. In de app-beschrijving staat dat het nog om een bètaversie gaat, tenzij je de app op een HTC-toestel gebruikt. Als je met een ander merk dus wat bugs  tegenkomt, kan het goed dat toekomstige updates deze schoonheidsfoutjes oplossen. Tijdens het testen van de app liepen wij in ieder geval niet tegen gekke dingen aan.

-> Download HTC Boost+ in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu