De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

HTC stopt 30 november met ondersteuning HTC Internet-browser

Erwin Vogelaar
15 oktober 2016, 9:57
2 min leestijd
HTC stopt 30 november met ondersteuning HTC Internet-browser

Gebruik je de HTC Internet-browser? Dan wordt het tijd om over te stappen. HTC stopt namelijk met ondersteuning van deze app.

Lees verder na de advertentie.

HTC Internet

HTC trekt de stekker uit zijn eigen browser. De fabrikant zet al een tijdje internetbrowser HTC Internet op zijn toestellen en de app is ook los in de Play Store te downloaden. Toch werkt HTC Internet niet op toestellen van andere fabrikanten. Vanaf 30 november zal HTC de browser niet meer ondersteunen. Dit betekent dat de app niet meer verkrijgbaar zal zijn en er geen updates meer voor verschijnen.

htc internet

Gekeken naar de reviews in de Play Store is de browser geliefd onder zijn kleine groep gebruikers. “Na Chrome en Firefox geprobeerd te hebben gelijk weer terug gegaan naar de standaard HTC browser. Doet wat ‘t moet doen en loopt niet zo vaak vast als eerst genoemden”, schrijft TMV Gabel. “Doet wat je van een browser verwachten kan”, schrijft Rayne Alkema. “Werkt erg snel. Nog sneller dan Chrome”, schrijft Robin Hoogeveen. De app heeft een gemiddelde score van vier sterren na bijna dertienduizend reviews. Deze gebruikers moeten nu overstappen naar een andere browser.

We raden namelijk aan om de app niet alsnog te blijven gebruiken. Aangezien de app geen updates meer krijgt, wordt het ook niet beveiligd met nieuwe patches en krijgt het ook geen ondersteuning voor nieuwe webtechnologieën. Hierdoor zal de browser steeds minder goed werken en loop je voornamelijk meer gevaar. Vorig jaar hebben we een lijstje opgezet met de beste browsers voor Android en deze is nog altijd relevant. Er zijn genoeg goede alternatieven voor de app te vinden.

HTC Internet downloaden

Je kunt via onderstaande link nog gratis HTC Internet downloaden in de Play Store. Wil de de app nog een tijdje gebruiken, zorg dan dat je hier de nieuwste update downloadt zodat je zolang mogelijk beveiligd bent.

Download HTC Internet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu