De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC brengt Sense Companion uit met beperkte features

Rick van der Veer
14 maart 2017, 12:15
2 min leestijd
HTC brengt Sense Companion uit met beperkte features

HTC heeft zijn assistent-app Sense Companion uitgebracht in de Play Store. De app is bedoeld voor de nieuwe HTC U-serie en moet de concurrentie aangaan met apps als de Google Assistant.

Lees verder na de advertentie.

HTC Sense Companion

Tegelijk met het uitbrengen van de HTC U Ultra en HTC U Play introduceerde HTC zijn concurrent voor de Google Assistant: de HTC Sense Companion. Deze app is nu beschikbaar in de Play Store, waarmee HTC zijn belofte bij het uitbrengen van zijn nieuwe smartphones heeft vervuld.

Voor nu heeft de Sense Companion echter nog maar weinig echte AI-functionaliteit aan boord. De app doet wel suggesties voor bijvoorbeeld restaurants op basis van je locatie, maar is nog niet in staat om bijvoorbeeld een natuurlijk gesprek met je te voeren. Volgens HTC zou de app daarnaast stemgestuurd zijn, maar de versie die nu in de Play Store staat ondersteunt geen enkele vorm van steminteractie.

HTC Sense Companion

De app heeft wel een aantal interessante functies ingebouwd. Zo herinnert Sense Companion je er aan om een trui aan te doen als het koud is buiten. Ook kan de app een reminder sturen om een powerbank mee te nemen als je op vakantie gaat. Daarnaast houdt de Sense Companion je stappen bij, voor als je nog geen andere app had die dit ook deed.

Eerder schreven we al waarom de HTC U-serie waarschijnlijk geen succes wordt. De nieuwe smartphones hebben verouderde hardware aan boord, maar worden wel voor een hoge adviesprijs verkocht. Daarnaast is de HTC U Play voorzien van Android 6.0 (Marshmallow), een Android-versie die al anderhalf jaar oud is.

HTC Sense Companion downloaden

Via onderstaande link kun je de HTC Sense Companion voor je HTC U Ultra of U Play gratis downloaden uit de Play Store. Het is nog onbekend of HTC de Sense Companion ook voor andere smartphones uit gaat brengen.

Download HTC Sense Companion in Google Play (gratis)

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu