De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dit kun je met de handige vernieuwde schermopname-app van HTC

Erwin Vogelaar
6 januari 2018, 18:41
2 min leestijd
Dit kun je met de handige vernieuwde schermopname-app van HTC

HTC heeft zijn screenshot-app in de Play Store een flinke update gegeven met nieuwe functies. Dit kun je met deze HTC-tool voor schermopname doen.

Lees verder na de advertentie.

HTC-tool voor schermopname

In de Play Store vind je de handige app ‘HTC-tool voor schermopname’. Met deze app van HTC krijg je extra functies bij het maken van screenshots op je toestel. Hoewel bijvoorbeeld Google Foto’s je ook screenshots laat bewerken, en er verschillende andere tools in de Play Store staan, heeft Android niet standaard de mogelijkheid om bijvoorbeeld een screenshot te verlengen of juist kleiner te maken. Daarom komt deze app om de hoek kijken.

Na het maken van een screenshot krijg je verschillende opties. Allereerst is er de mogelijkheid om een screenshot te verlengen. Dit betekent dat er meer op de screenshot staat dan op het scherm past. Door te scrollen maak je één lange verticale screenshot zodat je bijvoorbeeld een heel chatgesprek kunt delen.

Daarnaast vind je de wat meer standaard mogelijkheden terug in de app. Namelijk de optie om de screenshot bij te snijden en om deze te delen. Ook is de screenshot te bewerken door er op te tekenen met verschillende soorten stiften en potloden.

De app is alleen te gebruiken op moderne HTC-toestellen waar Android 7.0 of hoger op draait. Mogelijk is de app zelfs enkel op de nieuwste U11-toestellen te gebruiken. Laat vooral in de reacties weten of de app op jouw HTC-toestel werkt. De screenshot-app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download HTC-tool voor schermopname in Google Play (gratis)

Screenshot maken op Android

Weet je niet hoe je een screenshot maakt op Android? Geen nood, wij helpen je uit de brand. Dit gaat namelijk op verschillende toestellen net een beetje anders. Lees hoe je screenshots maakt met je Android-smartphone of Android Wear-smartwatch.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu