HTC Vive-app stuurt je notificaties naar virtual reality

Erwin Vogelaar
6 april 2016, 19:58
2 min leestijd
HTC Vive-app stuurt je notificaties naar virtual reality

HTC heeft vlak voordat de eerste klanten een HTC Vive binnenkrijgen, de HTC Vive Android-app gelanceerd. Met de app kun je berichten in de bril tonen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de HTC Vive-app

Met een bril als de HTC Vive is het de bedoeling dat de gebruiker voor langere tijd in virtual reality zit om games te spelen. De bril afdoen om een berichtje op je telefoon te bekijken breekt de ervaring, dus daarom heeft HTC nu een app gelanceerd om de berichtjes in de bril zelf te tonen. De applicatie stuurt berichten naar de pc die verbonden is aan de HTC Vive. Je kunt ervoor kiezen of je alleen inkomende telefoongesprekken, tekstberichten of agendaherinneringen wil zien, of dat je gewoon alles of niets in virtual reality getoond wil hebben.

HTC Vive app

De HTC Vive en concurrent Oculus Rift worden nu ongeveer tegelijk naar de eerste kopers verzonden. Beide apparaten bieden een soortgelijke vr-ervaring, met vergelijkbare technologie in de brillen. De Rift loopt wat vertraging op, omdat onderdelen niet goed leverbaar zijn. Toch gaat de lancering van de Vive ook niet zonder slag of stoot. Door een probleem met het betaalsysteem worden de bestellingen van vroege klanten geannuleerd. Dit treft op dit moment vooral kopers in Europa, terwijl de Vive wel naar andere continenten verscheept wordt.

De HTC Vive kost maar liefst 899 euro en daarnaast heb je een deftige pc nodig om de bijhorende games te kunnen spelen. Daar krijg je wel wat voor terug, want de bril laat je onder andere letterlijk door een virtuele ruimte lopen door je bewegingen in een kamer te registeren.

Vive Phone Companion downloaden

De Vive-app downloaden kan gratis in Google Play  door op onderstaande link te klikken. De app hoeft niet op een HTC-toestel gedownload te worden, maar werkt op elk Android-toestel met minimaal Android 4.4.

Download Vive Phone Companion in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu