HuisjeHuisje-app is Tinder voor huurwoningen

Thomas Haenen
25 september 2017, 14:45
2 min leestijd
HuisjeHuisje-app is Tinder voor huurwoningen

HuisjeHuisje moet het makkelijker maken om een nieuwe huurwoning te vinden. Deze app laat gebruikers zonder veel gedoe van huurwoning wisselen.

Lees verder na de advertentie.

Vind een nieuwe sociale huurwoning met HuisjeHuisje

Hoe fijn je huidige huis of appartement ook is, de kans is groot dat je binnen nu en een paar jaar wil verhuizen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe baan, om dichter bij je familie te wonen, of omdat je iets kleiners zoekt. Dat kan in Nederland vaak nog ontzettend lastig zijn. Je moet soms jaren wachten op een sociale huurwoning, zeker in de grotere steden. Veel huurders doen nu al aan woningruil om de wachttijd over te slaan, en de nieuwe app HuisjeHuisje moet dat proces verder versimpelen.

Bij het aanmelden deel je enkele gegevens van je huidige huurwoning, van maandprijs tot oppervlakte tot een korte beschrijving met enkele foto’s. Vervolgens kun je het aanbod bekijken en uitzoeken wat bij je past. Dat werkt op dezelfde manier als dating-app Tinder, door te swipen door een lijst van beschikbare woningen. Als jij een match hebt op een verhuurder die ook interesse heeft in jouw woning, dan kun je vervolgens met elkaar het gesprek aangaan.

Woningcorporaties werken mee

HuisjeHuisje werkt samen met 26 woningcorporaties, die gezamenlijk 336.000 huurwoningen in Nederland vertegenwoordigen. Zij hebben hun akkoord gegeven voor het verruilen van woningen via deze app. Heb je een match, dan hoef je vervolgens alleen nog wat gegevens met de nieuwe huurder uit te wisselen om te kunnen verhuizen. De woningcorporatie kan helpen bij het proces. Is jouw woningcorporatie niet aangesloten, dan moet je zelf even toestemming zoeken bij je huisbaas.

De app houdt je precieze adres en naam onzichtbaar, zodat je privégegevens gedeeltelijk beschermd blijven. Ook wordt je zoveel mogelijk gekoppeld aan woningen die binnen jouw budget passen. De hoop is dat HuisjeHuisje het doorstromen naar nieuwe huurwoningen vergemakkelijken. “Heel veel mensen willen wél verhuizen maar staan jaren op een wachtlijst. Naast nieuwbouw is van huis ruilen ook een oplossing. Alleen al tijdens de eerste test hadden we duizenden aanmeldingen en vele tientallen matches,” aldus ontwikkelaar Pieter Schipper.

HuisjeHuisje voor Android downloaden

Je kunt HuisjeHuisje downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is volledig gratis, en werkt op elke smartphone met Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer.

Download HuisjeHuisje in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu