De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Human: Nederlandse fitness-app nu ook voor Android

Jarno Stinissen
7 januari 2016, 12:30
2 min leestijd
Human: Nederlandse fitness-app nu ook voor Android

Human, de populaire fitness-app van Nederlandse bodem, is eindelijk voor Android verschenen. De app houdt activiteiten bij en vergelijkt deze met die van anderen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Human

Het heeft even geduurd, maar de Nederlandse app Human is nu ook beschikbaar voor Android. In 2013 werd de iOS-versie al uitgebracht in de App Store, waar hij is uitgegroeid tot een van de populairdere fitness-app. De app houdt op een passieve manier je dagelijkse  activiteiten bij. Dat wil zeggen dat hij op de achtergrond werkt en gedurende de dag je beweging registreert. Je hoeft dus niet actief met de app bezig te zijn om de features te kunnen gebruiken. Human dient met je Google Fit-account verbonden te worden om gegevens bij te houden en op te slaan.

Onderscheidend is het sociale tintje van de app. Met de Pulse-functie kun je je prestaties vergelijken met mensen bij jou in de buurt. De app toont andere gebruikers op een kaart, waarbij het de bedoeling is om zo hoog mogelijk in de ranglijsten te komen. Je kunt gemakkelijk de activiteiten van anderen checken of je eigen progressie (zie hieronder) delen.

Ook probeert Human je actiever te maken door elke dag een doel op te stellen. Zo moet je dagelijks proberen om minimaal 30 minuten te bewegen. Slechts een half uurtje lopen is hiervoor niet voldoende; je moet je echt actief inspannen. Middels notificaties houdt Human je regelmatig op de hoogte van je progressie, al kun je natuurlijk ook  de app opstarten om meer informatie te krijgen. Handig is dat de statistieken worden bijgehouden op een soort tijdlijn.

Human voor Android downloaden

Human is gratis via onderstaande link te downloaden en bevat geen in-app aankopen. De app is 20MB groot en werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger.

Download Human in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu