Timelapse-app van Instagram voorlopig niet naar Android (dit zijn alternatieven)

Redactie
27 augustus 2014, 17:01
1 min leestijd
Timelapse-app van Instagram voorlopig niet naar Android (dit zijn alternatieven)
hyperlapse android

De nieuwe en ietwat gehypte timelapse-app van Instagram, Hyperlapse, komt voorlopig niet naar Android. Dat hebben de mensen van Instagram bekendgemaakt. Volgens hen zou Google eerst iets aan de gyroscoop- en camera-api van Android moeten veranderen voordat de app zou kunnen werken. Maar als Google dit doet, dan brengt Instagram ook een Hyperlapse Android-versie uit. Daarmee worden de geruchten over dat Instagram een exlcusieve deal met Apple zou hebben tegengesproken: de technologie werkt op dit moment nog niet op Android.

Een timelaps-video bestaat uit foto’s die achter elkaar worden geplakt, waardoor je een gebeurtenis juist snel kunt tonen door ‘m als het ware ‘door te spoelen’. Dit gebeurt vaak bij timelapses van het opkomen van de zon, bijvoorbeeld.

Lees verder na de advertentie.

Hyperlapse Android

Via Hyperlapse kunnen gebruikers een video opnemen die zij later kunnen versnellen. In plaats van foto’s te schieten, neemt de app gewoon video op en kiest daar de beste frames uit om een timelapse te maken. Uit verschillende voorbeelden die ik heb gezien valt op te maken dat Hyperlapse echt uitstekend werk doet, met name de stabilisatie van beelden. Een voorbeeld kun je hieronder zien.

Stabilization for Hyperlapse from Instagram from Instagram on Vimeo.

Alternatieven

Omdat er nog geen Hyperlapse Android-versie beschikbaar is, zijn PicPac en Framelapse twee interessante alternatieven. Beide apps werken echter niet zo goed als Hyperlapse, waarbij de Android-apps daadwerkelijk foto’s schieten en daarvan de timelapse maken. Maar tot die tijd kun je het met deze alternatieven redelijk uithouden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu