De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

I-Tour 360 gebruikt Android voor interactieve rondleiding door Almere

Redactie
4 mei 2010, 19:42
2 min leestijd
I-Tour 360 gebruikt Android voor interactieve rondleiding door Almere
i-tour 360

De Gemeente Almere is de eerste organisatie die bezig gaat met I-Tour 360, een nieuwe dienst waarmee je kunt laten zien wat een stad te bieden heeft. Het gaat om een interactieve gids, bedoeld voor toerisme, de vastgoedmarkt en andere toepassingsgebieden. Je ervaart daarmee een locatie op een compleet nieuwe manier. Met de mobiele telefoon kun je in je eigen tempo de route volgen, afgestemd op jouw specifieke interesses. De gps-functie van je telefoon geeft bijvoorbeeld informatie over een nieuwbouwproject. Zo zijn er ook interactieve tours mogelijk door een stad, museum of dierentuin.

Nu denk je misschien: “Kom maar op met die rondwandeling door Almere! Waar kan ik ‘m downloaden?”. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. De bedenkers van I-Tour 360 hebben een ander systeem bedacht: ze zetten Android-toestellen in die je na het kopiëren van je legitimatiebewijs en bankpas mag lenen. Bovendien moet je 5 euro per tour betalen. Je moet daarvoor naar de VVV Almere Stad of Informatiecentrum Almere Poort gaan, waar je een speciale zuil vindt om de demovideo en brochure te bekijken. Je kiest de rondleiding die voor jou het meest geschikt is; in Almere kun je bijvoorbeeld een 120 minuten durende fietstocht maken langs architectuur, natuur, woon- en recreatiemogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

i-tour almere
itour almere

Na afloop van de tour lever je je toestel weer in. I-Tour 360 is dus niet direct gebonden aan Almere, maar is op veel meer manieren te gebruiken. Je kunt ook een quiz spelen of je mening geven. De dienst zal wereldwijd worden ingezet en biedt straks ook buitenstaanders de mogelijkheid om een interactieve tour te maken. De bedenkers zien vastgoedontwikkelaars, makelaars, attractieparken en city marketeers als hun belangrijkste klanten. Allemaal goed en wel, maar waarom zo moeilijk doen met bankpassen kopiëren en een HTC Hero lenen, als je zo’n applicatie ook gewoon zelf op je Android-toestel had kunnen installeren? Een instructie van de huurprocedure vind je hier.

Categorie: Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's