De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Fraaie schrijf-app iA Writer ook voor Android uitgebracht

Redactie
26 februari 2015, 17:45
1 min leestijd
Fraaie schrijf-app iA Writer ook voor Android uitgebracht

De populaire en minimalistische schrijft-app iA Writer is na een lange tijd exclusief voor iOS-apparaten nu ook voor Android-toestellen te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt ontwikkelaar iA bekend op zijn blog, waarin het dieper ingaat op het ontwikkelproces van voor Android.  In het artikel noemt iA Android “een enorme verbetering ten opzichte van de rotzooi die het drie jaar geleden was” en roemt de ontwikkelaarscommunity, hoewel het kritisch blijft op Android als mobiel besturingssysteem in het algemeen.

iA Writer is het bekendste product van iA en ondergetekende gebruikt de app veelvuldig op zijn Mac, waarmee je ongestoord en op een rustige manier kunt schrijven. Die ervaring is nu ook voor Android beschikbaar.

Dit kun je allemaal met iA Writer

iA Writer synchroniseert met Dropbox, maar kan documenten ook lokaal opslaan. Daarvoor heeft het een ingebouwde bestandsbeheerder. De app gebruikt een speciaal lettertype om je volledig te laten focussen op de tekst. Daarvoor gebruikt het ook een focusmodus, waarbij alleen de zin waarmee je bezig bent wordt uitgelicht en andere zinnen je tekst even niet storen.

iA Writer kent verder geen ingewikkelde opties, zoals de mogelijkheden om het lettertype en de grootte van de tekst te veranderen. De app wil zich puur richten op het schrijven van artikelen, en zal je dus ook met zo min mogelijk functies storen.

Als je documenten synchroniseert met Dropbox, kunnen de documenten op verschillende apparaten met iA Writer worden bewerkt. De documenten worden daarnaast in .txt- of .md-formaat opgeslagen, waardoor ze ook met andere apps te openen zijn.

Download iA Writer in Google Play

iA Writer is voor 4,99 euro in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download iA Writer in Google Play (4,99 euro)

Bron: iA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu