Officiële IBAN-tool laat je gemakkelijk IBAN nummers omzetten
Gijs Ettes

IBAN-tool

Gratis

Onze score

8

Voor wie moeite heeft om oude rekeningnummers om te zetten naar IBAN is er nu een officiële Android-app ontwikkeld door de De Nederlandsche Bank: IBAN-tool.

Eenvoudig IBAN nummers omzetten

Een IBAN nummer opvragen kon al met diverse Android-apps en de website www.overopIBAN.nl, maar nu is er ook een officiële applicatie in Google Play verschenen. IBAN-tool is een zogenoemde omnummertool die je het oude bankrekeningnummer en de desbetreffende bank waar de rekening loopt laat selecteren, waarna je direct ziet wat  het nieuwe IBAN nummer wordt. In het geval van korte nummers, van goede doelen als Giro 555, moet je altijd ING als bank kiezen voor het juiste IBAN.

Veel meer dan een IBAN nummer omzetten kun je overigens niet met de app. Twijfel je echter of je ergens het juiste rekeningnummer hebt ingevoerd, dan is IBAN-tool handig ter controle. Bovendien is de Android-app met 1,2MB erg klein en compatibel met elk toestel dat beschikt over Android 4.0 of hoger. Er is ook een iOS-versie van de IBAN-tool beschikbaar.

Een IBAN opvragen kan tot slot  via de eerder genoemde  website, telefonisch via 0900-4226242 of per sms door een rekeningnummer naar 4226 te sms’en (0,25 euro per bericht, plus de kosten voor het gebruik van je mobieltje).

Download IBAN-tool in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.