Idagio: dit moet je weten over de Spotify voor klassieke muziek
Michel van 't Klaphek
idagio

Idagio

Gratis

Onze score

7,5

Liefhebber van Beethoven of Mozart en klinkt het aanbod van Apple Music en Spotify jou niet als muziek in de oren? Probeer dan eens Idagio. Deze streamingsdienst focust zich enkel en alleen op klassieke muziek.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Idagio: Spotify voor klassieke muziek

De meeste mensen hebben genoeg aan Spotify, maar voor liefhebbers van klassieke muziek is het aanbod wat karig. Hier speelt de streamingdienst Idagio op in. De Spotify-concurrent focust zich op een exclusief aanbod aan klassieke muziek.

De app werkt ongeveer hetzelfde als Apple Music, maar er zijn verschillen. Ten eerste wordt muziek niet in de klassieke indeling van liedje, artiest of album gesorteerd, maar per componist, ensemble, solist of componist.

Als je dus naar een bepaald werk zoekt krijg je verschillende uitvoeringen terug om onderling te vergelijken, net zoals je in Spotify (bij sommige liedjes) zowel de studioversie als live-opname kunt luisteren. Al deze werken kun je natuurlijk aan zelfgemaakte playlists toevoegen.

Afspeellijsten door de experts

Ook is het ontwerp van Idagio heel anders dan die van Spotify of Apple Music. De interface is rustiger en minimalistisch.  Daarnaast worden de afspeellijsten samengesteld door experts en heeft Idagio exclusieve stukken in de collectie die nergens anders te beluisteren zijn. Deze audio wordt afgespeeld in cd-kwaliteit.

Om data te besparen is het mogelijk topwerken van onder meer Mozart en Beethoven te downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren. Een leuke toevoeging is dat er meerdere afspeellijsten voor verschillende gemoedstoestanden zijn zoals ‘Powerful’, ‘Relaxed’ of ‘Happy’.

Tot slot is het mogelijk om via Idagio je klassieke muziek te streamen naar je Chromecast. Ook Sonos ondersteunt de streamingdienst voor klassieke muziek. Idagio kost 9,99 euro per maand, maar je kunt de app 14 dagen gratis uitproberen. Je kunt het abonnement op ieder moment stopzetten.

Download Idagio in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.