iDeal-app laat gebruikers via smartphone betalen met qr-code

Jarno Stinissen
8 april 2016, 12:36
1 min leestijd
iDeal-app laat gebruikers via smartphone betalen met qr-code

In de nieuwe iDeal-app is het mogelijk om offline betalingen te doen door een qr-code met je smartphonecamera te scannen. Hierdoor worden mobiele pinapparaten overbodig.

Lees verder na de advertentie.

iDeal-app maakt pinapparaten overbodig

In Nederland is iDeal verreweg de populairste manier  om online betalingen te verrichten. Veel grote banken waaronder, ABN AMRO, Rabobank, ING ondersteunen de betaaldienst al jaren. Met de nieuwe app worden mobiele pinapparaten, die bijvoorbeeld veel gebruikt worden door  thuisbezorgdiensten, overbodig. Androidworld meldt dat alle grote Nederlandse banken de app ondersteunen.


In plaats van een pinapparaat kan een bezorger vanaf nu een bonnetje met daarop de gekoppelde qr-code meenemen. Deze moet de klant scannen, waarna de bank-app geopend wordt en de betaling kan worden verricht. Om gebruik te kunnen maken van de iDeal-app, dien je in het bezit te zijn van een Nederlandse betaalrekening en je eigen bank-app.

De applicatie van iDeal werkt dus op basis van unieke qr-codes. Overige qr-codes kunnen niet gescand worden met iDeal en viceversa. Alleen bedrijven of ondernemers die lid zijn van iDeal kunnen gebruikmaken van de nieuwe betaalfunctie.

Anders dan ING

Onlangs heeft ING als eerste bank in Nederland de  Bankieren-app geüpdatet, waarmee klanten onderling geld kunnen betalen of ontvangen via een qr-code. De opzet van de iDeal- en ING-app verschilt echter. Bij de ING-app kan iedereen zelf een betaalverzoek aanmaken door middel van een qr-code, waarbij je wel de ING Bankieren-app moeten gebruiken. Andere banken ondersteunen deze functie (nog) niet. De iDeal-app werkt echter  met alle bankieren-apps samen.

Download de Android-app

De iDeal-app is gratis te downloaden in Google Play. De app vereist 1,4MB aan vrije opslagruimte en werkt op Android 4.0.3 en hoger.

Download de iDeal-app  in Google Play (gratis)

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu