De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

iDracula Lite: gratis monster shootergame voor Android

Wouter Nijsen
10 augustus 2009, 21:39
2 min leestijd
iDracula Lite: gratis monster shootergame voor Android
dracula_android1

In vergelijking met de iPhone zijn er voor Android nog erg weinig goede games beschikbaar. Het kan zijn dat Android zelf of hardware de remmende factoren zijn, of dat ontwikkelaars weinig tot geen gamers bij Android verwachten. Sinds kort is er echter weer een  aardige shooter aan de Android gamescollectie toegevoegd.  In iDracula is de speler een vampierjager.

Maar behalve vampieren kruisen er ook allerhande andere monsters je pad zoals Weervolven, Heksen en zelfs Dracula zelf. Als jager is het je doel om alle monsters uit te schakelen met behulp van het behoorlijke wapenarsenaal wat je tot je beschikking hebt. En dat valt nog niet mee, want in plaats van jagen, lijkt het er meer op dat je zelf opgejaagd wordt.

Lees verder na de advertentie.

Grafisch ziet iDracula er prima uit, al loopt het spel zo nu en dan niet even soepel. Zelf heb ik de game op een T-Mobile G1 gestest, en het zou zo kunnen zijn dat de hardware van dit toestel net niet zwaar genoeg is voor deze game. Wellicht dat het op de HTC Hero soepeler loopt. Voor het lopen en schieten zijn er twee cirkels, links en rechts, onderin het beeld. Door met deze cirkels te draaien wijzig je de looprichting of de richting waarin je de wapens afvuurt.

dracula_android3

De bediening is in het begin even onwennig, ook lijkt de game niet altijd even goed te reageren. Dit lijkt echter aan Android te liggen. Dezelfde game is namelijk ook voor de iPhone beschikbaar en uiteraard heb ik iDracula ook even op de iPhone getest. Hoewel ik een behoorlijke Android-fan ben, is in dit geval iPhone toch een winnaar. De gehele game loopt soepeler, de bediening reageert beter en de beeldkwaliteit is beter. Nu is het uiteraard niet de bedoeling hier een platformvergelijking te maken, maar het maakt wel duidelijk dat Android zich, nu nog, minder goed leent voor dit soort games. Wellicht dat de nieuwere toestellen met betere specificaties hier verandering in kunnen brengen.

dracula_android2

Het spelen van iDracula is best moeilijk. In plaats van rustig beginnen start het eerste level direct al met een enorme hoeveelheid monsters die je naar het leven staan. Tijd om te oefenen is er niet. Wel heb je vanaf level één direct de beschikking over diverse wapens om jezelf te verdedigen. Uiteraard is iDracula voorzien van een passende soundtrack en geluidseffecten. Om die goed tot hun recht te laten komen zou je het spel eigenlijk met een koptelefoon op moeten spelen.

Conclusie:

Leuke shooter voor Android? Ja, met zijn beperkingen. Met name het niet altijd even soepel lopen van het spel, en de wat nukkige bediening kunnen voor kleine ergenissen zorgen. Aan de andere kant, iDracula is gratis te downloaden in de Market, dus uit het even proberen vloeit niet gelijk bloed.

Categorie: Games
Thema's: Android, iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's