IENS 2.0: Nederlandse Restaurantgids voor Android

Wouter Nijsen
19 januari 2010, 21:06
2 min leestijd
IENS 2.0: Nederlandse Restaurantgids voor Android
Startscherm

IENS is een website met informatie over alle reataurants van Nederland. Na een iPhone-applicatie is IENS nu ook voor Android beschikbaar. Met de IENS Android-applicatie heb je dus nu altijd een restaurantgids op zak. Na het starten van de applicatie heb je de keuze een reataurant te zoeken op basis van je huidige locatie, op plaatsnaam of op de naam van het restaurant. Als je zoekt op plaatsnaam krijg na het invoeren van de gewenste stad eerst de mogelijkheid een bepaalde wijk te kiezen. Hierna opent zich een keuzemenu waar je het soort  keuken kunt kiezen, bijvoorbeeld Caraïbisch of Chinees. Kies je voor zoeken op basis van je locatie, dan opent zich deze keuzelijst direct. Uiteraard is de inhoud van de lijst met beschikbare keukens afhankelijk van  het aanbod  in de gekozen plaats. Heb je een keuze gemaakt, dan toont IENS de restaurants die in deze categorie aanwezig zijn.

Het detailscherm toont het adres en telefoonnummer van het gekozen restaurant en, indien aanwezig, informatie over de gemiddelde prijs van het eten en de wijn. Door het adres te selecteren opent de Google Maps-applicatie, waarna je een route naar het gekozen restaurant kunt uitstippelen.  Ook is het mogelijk  reviews van bezoekers lezen of zelf een review toe te voegen. Die reviews zijn dus niet van culinaire recensenten. Dit heeft als nadeel dat sommige recensies extreem negatief zijn en andere weer overdreven positief, waarbij je je kunt afvragen of die extreem positieve beoordelingen niet gewoon geschreven zijn door medewerkers van het betreffende bedrijf. IENS probeert dit op te lossen door via de website meer inzicht te geven in andere recensies die een proever heeft geschreven, zodat je meteen ziet of de andere recensies wel realistisch zijn of dat het bij één overdreven review is gebleven.

Lees verder na de advertentie.

IENS werkt eenvoudig en kan zeker in een plaats waar je niet bekend bent hulp bieden bij het maken van een keuze uit het aanbod van restaurants. Downloaden kan gratis in de Android Market, of door het scannen van de QR-code. De applicatie is trouwens gemaakt met Steape, een oplossing om apps voor meerdere mobiele platformen te maken.

Categorie: Eten en drinken
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's