IFTTT nu ook voor Android: automatiseer je leven met uitstekende app

Redactie
25 april 2014, 8:31
2 min leestijd
IFTTT nu ook voor Android: automatiseer je leven met uitstekende app
ifttt

IFTTT is één van de meest handige diensten op het internet. Simpel gezegd is IFTTT een dienst waarmee je jouw leven kunt automatiseren door specifieke acties en taken aan gebeurtenissen te koppelen. Stel: je wordt getagged in een Facebook-foto. Met IFTTT kun je instellen dat alle foto’s waarin jij hebt getagged, naar een specifieke folder in Dropbox worden gedownload. Of dat al je Instagram-foto’s ook direct op je WordPress-blog worden geplaatst. Of als je een nieuwe e-mail ontvangt, de Philips Hue-lampen rood gaan knipperen.

“Laat het internet voor je werken”, aldus de makers van IFTTT. En gelijk hebben ze. De IFTTT Android-app laat je voortaan ook specifieke Android-taken instellen, waaronder acties die alleen bij een Android-smartphone of -tablet mogelijk zijn.

Lees verder na de advertentie.

IFTTT Android

IFTTT werkt met recepten, de naam van de combinaties van acties die jij maakt. Er zijn duizenden IFTTT-recepten te vinden, maar je kunt er ook zelf één maken. Via de Android-app bijvoorbeeld, die met een strak en overzichtelijk design indruk weet te maken. Daarnaast laat de IFTTT Android-app zien welke acties de dienst allemaal heeft uitgevoerd en welke recepten er zijn ingeschakeld. Logischerwijs kun je ze hier ook uitschakelen.

Door de Android-app kun je voortaan specifieke Android-recepten activeren, zoals het afwisselend gebruiken van je Instagram-foto’s als wallpaper, het krijgen van een notificatie als een contact bij LinkedIn van baan is gewisseld of het automatisch back-uppen van je contactenlijst in een Google Drive-document. Je kunt het allemaal zo gek niet bedenken of het is met IFTTT mogelijk.

“Android is meer open dan iOS waardoor er veel mogelijk is in combinatie met IFTTT”, aldus Linden Tibbets, ceo van IFTTT. Wij zeggen vooral: probeer IFTTT gewoon eens uit.

Download

IFTTT is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: IFTTT (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu