IFTTT-app voor Android krijgt nieuw uiterlijk in grote update

Dennis de Vries
26 juli 2019, 14:58
2 min leestijd
IFTTT-app voor Android krijgt nieuw uiterlijk in grote update

IFTTT heeft zijn Android-app met een grote update voorzien van een nieuw uiterlijk. Daarmee wordt de app gemakkelijker in gebruik, maar verliest ‘ie een handig overzicht.

Lees verder na de advertentie.

IFTTT-app biedt meer gemak

De vernieuwde app is nu beschikbaar in de Play Store. Als je die opent, zie je voortaan eerst een lijst van alle diensten en apparaten die je al hebt gekoppeld met IFTTT. Je kunt hier ook in een oogopslag zien aan welke diensten je deze hebt gelinkt. Zodra je op een tegel klikt, krijg je een overzicht van alle commando’s die te maken hebben met die specifieke dienst of functie.

ifttt app update uiterlijk

Door op de ‘get more’-knop onderaan te tikken, kun je een galerij van alle bestaande recepten doorzoeken. Ook is het vanuit hier mogelijk om zelf een recept of applet te maken en een functie te bedenken voor diensten of apparaten die jij gebruikt.

Activiteiten lastiger te vinden

Door het vernieuwde design is de IFTTT-app gemakkelijker in gebruik. Toch zit er ook een keerzijde aan. Het activiteitenlogboek, in de eerdere versie van de app prominent aanwezig, is nu wat lastiger te vinden. Voorheen kon je ook alle activiteiten van je recepten in een oogopslag monitoren, nu moet dat per recept of dienst afzonderlijk. Dit maakt het mogelijk wat lastiger om te ontdekken of er een recept een foutmelding geeft, of niet goed werkt.

IFTTT is al jaren één van de beste Android-apps. De afkorting staat voor ‘If This, Then That’. Kort gezegd kun je hiermee internetdiensten of slimme apparaten aan elkaar koppelen en eindeloos veel eenvoudige taken automatiseren. Gebruikers kunnen daarbij hun eigen ‘recepten’ maken en zo zelf functies bedenken en toevoegen.

Eindeloos automatiseren met IFTTT

Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om je Philips Hue lichten uit te schakelen, zodra je met jouw telefoon het huis verlaat, of kun je nieuwe Instagram-foto’s automatisch laten doorplaatsen naar Twitter. IFTTT werkt ook met Google Assistent, waardoor je zelf gemaakte recepten ook via spraak kunt besturen. Momenteel zijn ruim 630 diensten en apparaten gekoppeld aan IFTTT.

De update van de IFTTT was al een tijdje beschikbaar voor gebruikers van de bètaversie van de app. Sinds vandaag is ‘ie ook beschikbaar voor reguliere gebruikers. Als je de app al hebt, krijg je vanzelf een notificatie dat je ‘m kunt updaten. Wie IFTTT nog niet heeft geïnstalleerd, maar het eens wil proberen, kan de app downloaden in de Play Store.

Download IFTTT in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu